Hendersont a Forest vinné kölcsönben

A Nottingham Forest tárgyalást kezdeményezett a Manchester Uniteddel kapusuk, Dean Henderson kölcsönvételéről.


A 25 éves manchesteri saját nevelés az előző idényben csak három mérkőzésen kapott játéklehetőséget, amelyekből egyik se a Premier League-ben történt.

 

Mindeközben a Vörös Ördögök első számú kapusa, David de Gea mind a 38 bajnokit végigjátszotta.

 

Valószínűtlen, hogy Henderson szerepelne a klub új menedzsere, Erik ten Hag terveiben, amely ellehetetlenítené annak az esélyét, hogy behívót kapjon az angol válogatott világbajnoki keretébe.

 

Bár a Háromoroszlánosok színeiben eddig csak egy mérkőzést játszhatott, az egy évvel elhalasztott 2020-as Európa-bajnokságig folyamatosan Gareth Southgate keretének tagja volt, amelyből csak egy sérülés miatt került ki.

 

 

A 2020/21-es szezonban Henderson minden sorozatot figyelembe véve 26 mérkőzésen állhatott a United kapujában, az azt megelőző idényben pedig a Sheffield United első számú portásaként 36 alkalommal szerepelt a Premier League-ben.

 

A klub akadémiáján végzett játékos 2015-ben írta alá első profi szerződését az Old Traffordon, majd kölcsönben szerepelt a Sheffield United mellett a Stockport County, a Grimsby Town és a Shrewsbury Town együtteseinél is.

 

Neve azért is merülhetett fel a Forestnél, mert az újonc csapat jelenlegi kapusa, Brice Samba jövője erősen kérdéses, miután jelenleg érvényes szerződése 2023-ig szól, ám azt nem kívánja meghosszabbítani. 


BBC Sport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!