De Gea még nem elégedett

Spanyol kapusunk, David De Gea még bizonytalan az edzőváltás utáni időszakkal kapcsolatban.


Különböző értesülések szerint spanyol hálóőrünk, David De Gea elégedetlen a csapatnál működő kapusedzésekkel, de a 2021/22-es szezont követően várhatóan Erik ten Hag irányítása alatt is ő lesz az elsőszámú kapus a csapatban, mint ahogy az előző idényben is volt.

 

Bár David kiemelkedően teljesített végig a szezon során, azzal mégis nagyon jól tisztában van, hogy valami nincs rendben a színfalak mögött.

 

Egy évvel ezelőtt úgy tűnt, hogy a spanyolnak küzdenie kell a kapusposztért, miután Ole irányítása alatt inkább Dean Hendersont részesítették sokszor előnyben. Viszont a bajnokság kezdetekor Henderson elkapta a koronavírust és így De Gea megszilárdította a helyét a kezdőcsapatban.

 

A hálóőrt nemrégiben megválasztották az év játékosának csapaton belül, amit az elképesztő teljesítményének köszönhet, mind Ole, mind Rangnick irányítása alatt.

 

De Gea azért is elégedetlen, mert a spanyol nemzeti csapatban utoljára 2020-ban kapott szerepet. A szövetségi kapitány, Luis Enrique nem számol vele, inkább az Athletic Bilbao hálóőrével, Unai Simonnal küldi pályára fiait. 

 

 

 

 

De Gea az utóbbi időben vezérszerepet vállalt a csapatban, amikor a többiek vállalhatatlan teljesítményt nyújtottak, vagy akár szétestek fejben a mérkőzések során, David akkor is összpontosított, és végig ott volt fejben.

 

A májusban lejátszott, szezon utolsó mérkőzése után, ahol vereséget szenvedett a csapat a Crystal Palace ellen De Gea az alábbit üzente a távozni akaró játékosoknak: "Menjetek!"

 

„Az elmúlt három-négy hónapban mutatott teljesítmény nem elég ahhoz, hogy megnyerjünk akár egy ilyen könnyűnek mondható mérkőzést sem. Hanyagok voltunk, szétestünk, nem raktuk bele a 100%-ot. Sok labdát veszítünk a tizenhatoson belül, nincs meg a stabil biztonság a védelemben."

 

"Csak pozitív akarok lenni, elfelejteni ezt a szezont."

 

"Az új edző ott volt a lelátón, ami mindenképpen jó, mert remélhetőleg észrevette a hibákat. Bízok benne, hogy a következő szezonban minden jobb lesz. Mindenki számára csalódás volt ez az idény, mind a játékosok, mind a szurkolók számára."

 

"Akik kicsit is úgy érzik, hogy nem ide illenek menjenek el. Viszont azok, akik úgy gondolják, hogy akarnak küzdeni ezért a csapatért, azoknak azt üzenem, hogy pihenjék ki magukat, és az elkövetkezendő időben adjunk bele mindent."

 

Mindezek ellenére De Gea helye sem garantált, viszont ha megfelelően alkalmazkodik Ten Hag elképzelésihez, a spanyol jó pár évig stabil pont lesz a kapuban.


Express

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!