Ten Hag: Ebből tanulni fogunk

Erik ten Hag hiszi, hogy a Manchester United tanulni fog az Aston Villa ellen Perth-ben elért 2-2-es döntetlenből, miután Calum Chambers hosszabbításban szerzett gólja megakadályozta, hogy 100 százalékos teljesítménnyel zárják 2022-es felkészülési túrájukat.


Ten Hag tanítványai 2-0-s előnnyel vonulhattak az öltözőbe, köszönhetően Jadon Sancho remek találatának és Matty Cash öngóljának, de a szünet után Leon Bailey gyorsan szépíteni tudott, majd egy szöglet után Chambers fejesgólja alakította ki a végeredményt. A lefújást követően a klubmédiának nyilatkozva a menedzser egyértelműen fogalmazott azt illetően, hogy hol kell még javulniuk.

 

A Vörös Ördögökre még két felkészülési mérkőzés vár jövő héten az Atletico Madrid és a Rayo Vallecano ellen, mielőtt augusztus 7-én megkezdenék a szezont egy Brighton & Hove Albion elleni hazai bajnokival.

 

"Az első félidőben remek teljesítményt nyújtottunk, 2-0-ra vezettünk, de a második félidőben úgy jöttünk ki az öltözőből, hogy a kezünkben volt a mérkőzés irányítása, amelyet aztán átadtunk" - magyarázta Ten Hag.

 

"Ez nem jó, szóval ez egy lecke számunkra."

 

"Játékos és csapat szinten is rengeteget fejlődtünk, számos pozitív aspektusa van az elmúlt heteknek. Azt mondanám, hogy a vége egy kis visszaesés, de ez is része egy szezonnak, mert nem mindig van egy csapat a csúcson. Vannak csalódások, visszaesések is, ezzel pedig meg kell tudni birkózni."

 

"A játékosok tele lehetnek önbizalommal, mert jók, de azt is tudniuk kell, hogy keményen kell dolgoznunk és csapatként kell játszanunk, mert csak akkor fogunk jó teljesítményekkel előrukkolni."

 

 

Az Optus Stadium gyepének állapota a heves esőzéseknek köszönhetően a második félidőre pocsékká vált, amely egyértelműen hatással volt a két csapat passzjátékra vonatkozó próbálkozásaira.

 

A találkozó utolsó szakaszában már a látványos játékra is rányomta a bélyegét, de a menedzser szerint a pálya talaja nem jelenthet kifogást.

 

"Ezek a körülmények, amelyekkel meg kell küzdenünk egy futball pályán. Mindenkit ugyanúgy érint, a mi feladatunk az, hogy előnyt kovácsoljunk belőle" - tette hozzá.

 

A jövő heti két erőpróba lehetőséget biztosíthat Christian Eriksen és Lisandro Martinez debütálására, amennyiben utóbbi átigazolását időben véglegesíteni lehet.

 

"Mi most különböző játékrendszerek ellen különböző típusú futballt játszunk" - folytatta a holland szakember.

 

"Ugyanez lesz a helyzet, amikor a két spanyol csapattal csapunk majd össze."

 

"Ismételten különböző felfogásokkal fogunk majd találkozni, de szerintem nekünk proaktív futballt kell játszanunk, ahol a célunk nem lehet más, mint hogy támadólag lépjünk fel, de ugyanúgy, mint ma, hosszú periódusokig. A végén viszont az a legfőbb cél, hogy az egész mérkőzés irányításunk alatt tartsuk, ez pedig ezúttal nem tudtuk megtenni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!