Hivatalos: Telles kölcsönben a Sevillahoz igazolt

A Manchester United brazil válogatott védője, Alex Telles a 2022/23-as szezont kölcsönben Spanyolországban, a Sevillanál tölti.


A 29 éves játékos 2020 októberében a Porto együttesétől csatlakozott a Vörös Ördögökhöz, az azóta eltelt 2 szezonja során a bal oldali védő posztjáért Luke Shaw-val küzdve pedig 50 tétmérkőzésen lépett pályára.

 

Telles manchesteri mezben egyetlen találatot jegyzett: egy parádés Villarreal elleni távoli bombát az Old Traffordon, amelyet később az UEFA.com olvasói az előző Bajnokok Ligája kiírás harmadik legszebb találatának választottak.

 

Posztján a fiatal védő, Tyrell Malacia nyári szerződtetése csak tovább növelte az amúgy is nagy versenyhelyzetet.

 

 

Telles az előző idényben a La Liga negyedik helyén végzett Sevilla együttesét fogja egy évig erősíteni, akiket az a Julen Lopetegui fog irányítani, akinek a keze alatt akkor Anthony Martial is szerepelt kölcsönben.

 

Ezzel Alex már a hatodik országban szerepel pályafutása során, ugyanis míg hazájában a Juventude és a Gremio együttesét erősítette, majd Törökországba a Galatasaray-hoz került, ahonnan az olasz Internazionalen és a portugál Porton keresztül vezetett az útja Angliába, a Unitedhez.

 

Telles a keret népszerű és végtelenül profi tagjaként hagyja el ideiglenesen a Unitedet, a klubnál pedig mindenki sok sikert kíván számára erre a szezonra.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!