Glazerék fontolóra veszik a klub eladását

A Bloomberg értesülései szerint a Glazer család fontolóra vette, hogy a eladják a Manchester United kisebbségi tulajdonát.


A klub jelenlegi tulajdonosai állítólag előzetes megbeszéléseket folytattak arról, hogy új befektetőt vonjanak be a Manchester Unitedbe, írta a Bloomberg. A klub részéről azonban egyelőre nem kommentálták a hírt.

 

A Bloomberg értesülései szerint a megfontolás oka, hogy a klubot 2005-ben megvásároló tulajdonosok vállán egyre nagyobb a nyomás, a teljes irányítást azonban egyelőre nem akarják átadni a Manchester United felett, melynek értékét nagyjából 5 milliárd fontra becsülik.

 

Jelen fázisban csak megbeszélések folynak, ami még nem jelenti azt, hogy a kisebbségi tulajdonrész biztosan eladásra kerül. A United részvényeinek értéke egyébként a mai napon 7,6%-ot emelkedett, a társaság részvénypiaci értéke így jelen pillanatban 2,2 milliárd dollár.

 

Mivel a Manchester United világszinten is nagy névnek számít, így biztos, hogy az esetleges eladás számos befektetőt vonzana.

 

A néhai Malcolm Glazer 2005-ben tőkeáttételes felvásárlás során szerezte meg a klub tulajdonjogát, hatalmas adósságot halmoztak fel és a klub szurkolói részéről is nagy a bizalmatlanság feléjük. Az ellenszenv a kezdeti években kevésbé volt érezhető, mivel Sir Alex Fergusonnak köszönhetően a United sikeres maradt, azonban visszavonulása óta enyhén szólva is gödörben vannak a Vörös Ördögök.

 

 

Számos menedzser, drága játékosok fordultak meg azóta Manchesterben, ám ennek ellenére is csak minimális sikert tudott a klub felmutatni 1-2 kisebb trófea megszerzésével. A helyzetet tovább rontja, hogy eközben a városi rivális átvette a domináns szerepet számos bajnoki címet és egyéb sikereket elérve, emellett a különböző infrastruktúrákba való befektetések érzékelhető hiánya, a rossz toborzási stratégia is csak fokozza folyamatosan a Glazer ellenes hangulatot.

 

Az információk szerint az amerikai tulajdonosok a klub szavazati jogának nagyjából 97%-val rendelkeznek részvényeiknek köszönhetően.


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!