Casemiro első Unitedes interjúja

A Manchester United legújabb igazolása, Casemiro is letudta első interjúját a klubmédiával, miután a hét elején hivatalosan is bemutatták az Old Trafford közönsége előtt.


A 30 éves játékos Andy Mittennel ült le beszélgetni, az érintett témák között pedig szerepelt, hogy milyen érzés volt számára megérkezni az Old Traffordra, mit gondol a Premier League-hez való alkalmazkodásról és még sok másról...

 

Carlos, üdvözlünk a Manchester Unitednél! Milyen érzés volt aláírni a klubhoz?

"Nos, először is nagyon köszönöm! Kétségtelen, hogy nagyon izgatott vagyok. Nagyon kedvesen fogadtak. Éreztem mindenkitől a szeretetet és ez nagyon fontos. Attól a pillanattól éreztem ezt, hogy megérkeztem és ezt az egészet egy új kihívásként élem meg. Teljesen el vagyok ragadtatva. 20, de inkább 18 évesnek érzem magam, már menni akarok és találkozni a csapattársaimmal és játszani a stadionban. Óriási izgalom tölt el és teljesen el vagyok ragadtatva."

 

Mik az első benyomásaid?

"Nos, ahogy már mondtam, az itteniek szeretete az valami csodálatos volt, amint megérkeztem. Az emberek nagyon barátságosak voltak velem, rengeteg szeretetet kaptam tőlük és ezt jó érezni. Szóval nagyon boldog vagyok, izgatott vagyok és ez egy nagy kihívás, egy új kihívás számomra és keményen akarok dolgozni, hogy a céljaimat megvalósíthassam itt."

 

És mi volt a benyomásod elsőre az Old Traffordról, az Álmok Színházáról?

"Tudjuk, hogy nagyon nagy történelmet írtak ezek közt a falak közt. Ez egy olyan klub, aminek dicsőséges múltja van, nem csak a stadionnak, hanem a klubnak is. MIndent megnyertek itt és alig várom, hogy találkozzak a csapattársaimmal, szeretnék segíteni a csapatnak hiszen immár én is Manchester United játékos vagyok."

 

Mennyit tudsz a Manchester Unitedről?

"Nos, 15 évvel ezelőtt jártam már itt. Nem sokan tudják, de 15 évesen játszottam itt egy tornán, amikor még a Sao Paoloban voltam és azóta az járt a fejemben, hogy egy nap visszatérek ide. Ez a Manchester United és anno a legmerészebb álmaimban sem mertem elképzelni, hogy egyszer majd itt játszom. Szóval most, hogy újra itt vagyok, én vagyok a világ legboldogabb embere és alig várom, hogy ezt a pályán is megmutathassam, hogy segítsek a társaimnak és a Manchester Unitednek. A United meccseket és trófeákat fog nyerni."

 

 

Milyen volt, amikor értesültél az átigazolás lehetőségéről?

"Nos, a Manchester United vezetősége az első pillanattól kezdve nagyszerűen viselkedett velem és pontosan erre volt szükségem. Rengeteg szeretetett tanúsítottak irányomban és szeretném ezt mielőbb meghálálni nekik a pályán. Emiatt a szeretet miatt szerződtem ide. Szeretnék már elindulni az itteni utamon, alig várom, hogy elkezdjem."

 

Mi volt az első reakciód, amikor hallottad a United érdeklődését?

"Nos, ez Anglia legnagyobb klubja. Ez a klub nyerte a legtöbb címet. Szóval nagyon boldog vagyok és alig várom, hogy elkezdjem a munkát."

 

Izgalmas számodra a Premier League-ben való játék lehetősége?

"Persze, hogy az. A Premier League egy álom. Ez egy csodálatos bajnokság. A szurkolók tisztelete a játékosok iránt és fordítva, a játékosok és játékvezetők viszonya oda-vissza, a klubokat körülvevő szenvedély...amikor a repülőtérről jöttünk befelé a városba már érezni lehetett, hogy a levegőt belengi az itteniek futball iránti szenvedélye és ez magáért beszél. Itt mindenből futballt lélegzel be, ezért örülök, hogy itt lehetek."

 

A családod számára most lehetőség nyílik rendszeresen angolul beszélni, tanulni?

"A feleségem beszél angolul. Van egy 7 éves kislányom és egy 1 éves kisfiam. Ők még jobban beszélnek angolul, mint én. Őszintén sajnálom Önt is és a szurkolókat is, hogy még nem beszélek angolul, de meg akarok tanulni mihamarabb, megismerni az angol kultúrát, hogy tudjak az itteniekkel angolul beszélgetni, illetve a csapattársaimmal és a klub személyzetével is. Meg akarom nekik mutatni, hogy közéjük tartozom."

 

 

Az egyik új csapattársad Fred lesz...

"Nos, mielőtt ide jöttem, beszéltem Freddel. Ő egy barát számomra, akivel a válogatottban is együtt játszottam jónéhány meccsen az elmúlt évek során. Jól ismerem őt, remek játékos, nem véletlen játszik a Manchester Unitedben és a brazil válogatottban, ahová nehéz bekerülni. Szóval különleges kapcsolatom van vele."

 

Szerinted Fred miért jó játékos?

"Nos, Frednek sok tulajdonsága van. Jó mozgású játékos, tehát mozgékony, jól passzol, jól tud lőni mindkét lábbal, így tud a pálya bármelyik oldalán játszani. Ő egy nagyon jó játékos és ismételni fogom magam, de ezért játszik a brazil válogatottban és szerintem ebben a klubban is fontos játékos és úgy gondolom, hogy mivel ő is brazil, ezért nagyon sokat fog segíteni nekem a klubnál, ezért kétségtelenül fontos számomra is. Jó, hogy van másik brazil is a csapatban."

 

 

Két másik korábbi csapattársad, Cristiano Ronaldo és Raphael Varane is itt van. Az ő jelenlétük mutatja azt a lehetőséget, ami ebben a csapatban van?

"Igen, velük volt szerencsém együtt játszani. Cristianoról egész nap beszélgethetnénk. A futballtörténelem egyik legjobb játékosa. Ha visszagondolok a Real Madridnál eltöltött időkre, akkor azt hiszem nagyjából 7 évet töltöttünk ott közösen és megtiszteltetés, hogy újra együtt játszhatok velük, meg, hogy a többiekkel is. Már alig várom, hogy találkozzak az új csapattársaimmal és, hogy segíthessem őket. Hihetetlenül izgatott vagyok, hogy itt lehetek a Manchester Unitednél."

 

Beszéltél Cristianoval és Raphaellel is?

"Igen, beszéltem Raphaval és azt mondta, hogy nagyon boldog itt. A családja is boldog itt, Manchesterben és azt hiszem, hogy személyében a Manchester Unitednek van egy nagyszerű védője és itt van Ronaldo is, aki a futballtörténelem egyik legnagyszerűbb játékosa és úgy gondolom, hogy ezt továbbra is igazolni fogja."

 

Ki az a Manchester United játékosok közül, akivel kifejezetten várod, hogy megoszthasd az öltözőt?

"Nos, azt tudom, hogy sok olyan játékos van itt, akik különleges adottságokkal rendelkeznek, nehéz megnevezni csupán egyet, mindegyikükkel szeretnék együtt játszani. Tudom, hogy nagyon tehetségesek, hogy keményen dolgoznak és én is egy leszek köztük, aki segíteni fog a csapatnak. Remélem, hogy ők is segíteni fognak nekem és akkor együtt tovább írhatjuk a klub történetét.

 

Játszottál a világ legnagyszerűbb stadionjaiban. A Maracanaban, Sao Paoloban, a Bernabueban, a Camp Nou-ban és most Angliában vagy. Mik az elvárásaid?

"Nos, elnézve a stadiont hétfőn, szomorú voltam, hogy nem játszhattam még egy olyan fontos meccsen, mint a Liverpool elleni. Szerettem volna, ha a társaim tudják a pályán, hogy teljes vállszélességgel mellettük vagyok. Itt csodálatos a légkör, amit a szurkolók teremtenek, ez nagyon fontos és izgatott vagyok, hogy itt lehetek. Elmondani nem tudom, mennyire boldog vagyok és a szurkolók is fontosak számunkra, mert a segítségünkre lesznek abban, hogy meccseket és trófeákat nyerjünk."

 

Ez egy futballváros...

"Igen, illetve ez egy futball nemzet. Ez az egész több, mint egy város, úgy gondolom, hogy ez futball nemzet és, amit a legjobban szeretek Angliában, az a szurkolók tisztelete a játékosok iránt és ez a legfontosabb."

 

Hogyan jellemeznéd magad középső középpályáként?

"Ez nehéz kérdés. Azt hiszem, olyan játékos vagyok, aki szeret keményen dolgozni. Egy olyan játékos, aki mindent megtesz a pályán végig és az edzéseken is, ami nagyon fontos számomra. Az ember meccs közben is edz és függetlenül a pályától, hogy meg akarod nyerni a meccseket tanulni akarok. Azon játékosok közé tartozom, akik úgy akarnak hazamenni a nap végén, hogy elvégezték a munkájukat. Ilyen a filozófiám, a mentalitásom és most az a lényeg, hogy mindent bele adjak a Manchester Unitedért."

 

Tehát számodra fontos, hogy ugyan olyan intenzitással edzhess, mint, ha meccsen lennél?

"Ez pontosan így van. Számomra fontos, hogy úgy edzhessek, mint ha mérkőzést játszanék éppen. Szerintem ez kulcsfontosságú a mérkőzések és a címek megnyeréséhez. Ahhoz, hogy a legjobban tudj játszani, a legkeményebben kell edzened. Erősnek és teljes mértékben elkötelezettnek kell lenni."

 

 

Egyszer játszottál Szuperkupáért a Manchester United ellen, de többször a City, a Liverpool, vagy a Chelsea ellen is. Mit gondolsz a Premier League futballjáról?

"Úgy gondolom, hogy az angol futball nagyon fizikális és kétség kívül nagyon kemény. Viszont nagyon szeretem, hogy itt a játékosok, a játékvezetők és a szurkolók is nagyon tisztességesek, független mindentől. Természetes, hogy a futballban vannak konfliktusok, összecsapások, de ebben az országban a tisztességes játék az egyik legszebb a bajnokságban. Tudom, hogy ez egy olyan bajnokság, melyben mindenki versenyképes függetlenül attól, hogy otthon, vagy idegenben játszik és minden meccs nagyon kemény. Valamennyi csapat erős és veszélyes és nem csak azok, amelyek a Bajnokok Ligájában játszanak. A legutolsó is képes simán megverni a listavezetőt. Csodálatos, hogy itt ennyire versenyképesek a csapatok és izgatott vagyok, hogy itt játszhatok."

 

100% minden meccsen?

"120% minden meccsen."

 

Végezetül, van valami üzeneted a szurkolóknak?

"Izgatott és rendkívül boldog vagyok, hogy itt lehetek. Nagyra értékelem azt a szeretetet, amit az első pillanattól kezdve kaptam a reptéri dolgozóktól elkezdve. Örülök és biztosak lehetnek benne, hogy mindent beleadok nem csak a mérkőzéseken, hanem az edzéseken is, amit csak tudok. Számíthatnak rám, mint a Manchester United játékosa és szeretnék meccseket és trófeákat nyerni, ahogy a társaim is. Nagyon várom már, hogy keményen dolgozhassak és megmutathassam mindenkinek, hogy mire vagyok képes játékosként."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!