Ten Hag: Martial illik a játékrendszerünkbe

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag elégedettségének adott hangot Martial utóbbi időben mutatott formáját illetőlen, azt követően, hogy góllal tért vissza az Aston Villa elleni Ligakupa mérkőzésen.


Martial már az első perctől pályán volt és remekül vette ki a részét a játékból Unai Emery legényége ellen, aminek következtében a 62. percben megszerezte szezonbeli 4. gólját, ezzel pedig egalizálni tudott Ollie Watkins vezető góljával szemben.  

 

A Vörös Ördögök végül 4-2-es arányban győzedelmeskedtek és ez azt jelenti, hogy folytathatják szereplésüket a Ligakupa negyedik fordulójában, Ten Hag pedig gyorsan meg is dicsérte Martial teljesítményét, hangsúlyozva, hogy a játékosnak számos olyan tulajdonsága van, amely a csapat hasznára válik. 

 

"A labdarúgás több területén is határozottan jól helyt áll. Boldog vagyok emiatt, főleg, hogy bevethető [sérülését követően]" - kezdte nyilatkozatát a menedzser.

 

"Azonban több hasonló kaliberű játékosunk van - Marcus Rashford 9-esként szintén jó lehetőség számunkra a játékot tekintve." 

 

"Tehát mostmár több opciónk is van [támadás terén], nem beszélve Cristiano Ronaldoról sem, aki szintén a keretünk tagja." 

 

 

Annak ellenére, hogy a 2022/23-as szezon elején sérülésekkel küszködött, a Monaco egykori csatára így is gólerős szezonkezdetet produkált.

 

Martial már négy alkalommal talált be az ellenfelek hálójába csupán hat mérkőzéséből Ten Hag irányítása alatt, továbbá a 26 éves játékos nem csak a gólszerzésben jeleskedik, ugyanis két gólpasszt is jegyez a szezonban. 

 

A következő, Fulham elleni Premier League mérkőzés előtt a menedzser kifejtette, hogy szerinte Martial milyen különböző támadói kvalitásokkal rendelkezik. 

 

''De, [hogy] teljesen világos legyen, az én játékrendszeremben olyan típúsú játékosok illenek, mint Antony Martial, mert meg is tudja tartani a labdát'' - tette hozzá Ten Hag.

 

"Veszélyes a kapura, összejátszik a társaival, de a támadásokat követően vissza is jön hátra."

 

"Gyors, jó befejező és nyomást tud gyakorolni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!