Martial elköszönt a szurkolóktól

Anthony Martial elköszönt a Manchester United szurkolóitól, mivel nyáron, szerződése lejártával elhagyja a klubot.


A Monacotól 2015 szeptemberében szerződtetett 28 éves csatár 317 alkalommal lépett pályára a Vörös Ördögöknél, és 90 gólt szerzett, köztük egy híres szóló végén a Liverpool elleni debütálásakor az Old Traffordon.

 

Martial első sikere még abban a szezonban következett, amikor a United Louis van Gaal vezetésével magasba emelhette az FA-kupát. Ez a siker megismétlődött a múlt hétvégén, bár a csatár - sérülés miatt - nem játszhatott a 2023/24-es kiírásban - utolsó mérkőzését december 9-én, a Bournemouth ellen játszotta a Premier League-ben.

 

Vörös Ördögként kétszer megnyerte a Ligakupát is, és tagja volt José Mourinho csapatának, amely 2017-ben az Európa-liga megnyerésével egészítette ki a klub addigi trófeagyűjteményét.

 

Martial legjobb egyéni szezonja a 2019/20-as volt, amikor 23 góllal a klub góllövőlistájának élén végzett, és ez a teljesítmény hozzájárult ahhoz, hogy ő legyen a klubnál a társak szavazata alapján az Év Játékosa.

 

A francia hétfő este az Instagramon keresztül jelentette be távozását, és ugyanebben a posztban köszönetet mondott a szurkolóknak az évek során nyújtott támogatásukért.

 

"Kedves Manchester United szurkolók" - kezdte. "Nagy meghatottsággal írok nektek ma, hogy elbúcsúzzak."

 

"A klubnál eltöltött kilenc hihetetlen év után eljött az idő, hogy új fejezetet nyissak a karrieremben."

 

"Mióta 2015-ben megérkeztem, óriási megtiszteltetés volt számomra, hogy viselhettem ezt a mezt, és játszhattam előttetek, a világ legjobb szurkolói előtt! Ti rendíthetetlen támogatást nyújtottak, a jó és a nehéz időkben egyaránt. Szenvedélyetek és hűségetek állandó motivációt jelentett számomra."

 

"Szeretném szívből megköszönni nektek mindazt, amit értem tettetek. A dalaitok, a bátorításotok és a klub iránti szeretetetek olyan emlékek, amelyek örökre a szívembe vésődnek."

 

 

"Szeretnék köszönetet mondani minden csapattársamnak, a technikai személyzetnek és a klub minden tagjának, akikkel az itt töltött 9 év alatt találkoztam. Büszke vagyok arra, hogy megoszthattam veletek ezeket az élményeket."

 

"A Manchester United mindig a szívemben lesz. Ez a klub nyomot hagyott a karrieremen, és hihetetlen lehetőséget kínált nekem, hogy előttetek játszhattam. Azért távozom, hogy új kihívások elé nézzek, mindig is Vörös Ördögök maradok, és továbbra is szenvedélyesen követem majd a klub eredményeit."

 

"Még egyszer köszönök mindent, és hamarosan találkozunk. Minden szeretetemmel, Anthony Martial."

 

A Unitednél mindenki köszöni Anthony szolgálatait, és sok sikert kíván neki a jövőre!

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!