Rooney: Ronaldo szükségtelen figyelemeltereléssé válhat a Unitednél

Wayne Rooney szerint egykori csapattársát, Cristiano Ronaldo-t az fenyegeti, hogy "szükségtelen figyelemeltereléssé" válhat a Manchester Unitednél.


A United történelmének legeredményesebb gólszerzője, Rooney szerint Ronaldo szezonbeli szeszélyes viselkedése elfogadhatatlan és azokban az öltözőkben, amelyeken közösen osztoztak, nem történhetett volna meg.

 

Ronaldo októberben megtagadta becserélését és az öltözőbe viharzott a United 2-0-s győzelmével végződött Tottenham Hotspur elleni összecsapásának vége előtt, amelyet követően menedzsere, Erik ten Hag kihagyta a következő mérkőzés meccsnapi keretéből.

 

A Vörös Ördögök korábbi csapatkapitánya, Roy Keane kritikával illette Ten Hagot amiatt, ahogy Ronaldot kezelni a szezonban, Rooney azonban úgy érzi, az ötszörös aranylabdás játékos felelőssége, hogy gátló tényező helyett értéke legyen klubjának.

 

Amikor arról kérdezték, a Manchester United jobb-e Ronaldoval a csapatban, Rooney így felelt a talkSPORT-nak:

"Nem, nem hiszem. Ő és Messi vitathatatlanul mindenidők két legjobb játékosa. Lehet egyikük vagy másikuk mellett érvelni, mindketten ott vannak."

 

"Azonban azt gondolom, azok a dolgok, amelyeket megtett a szezon kezdete óta, elfogadhatatlanok a Manchester Unitednél. Láttam, hogy Roy Keane védelmébe vette őt. Roy se fogadná ezt el. Egyáltalán nem. Ez egy olyan hátráltatás a Manchester United számára, amelyre ebben a pillanatban, amikor az újjáépítésen dolgoznak, nincs szükségük."

 

"Cristianonak le kellene hajtania a fejét, dolgoznia kellene és készen állnia, amikor a menedzsernek szüksége van rá. Ha ezt teszi, akkor értéke lesz a csapatnak. Ha nem, akkor egy nem kívánt hátráltatássá fog válni."

 

 

Rooneyra, aki 13 évnyi Unitedes karriere során ötször nyerte el a csapat tagjaként a Premier League bajnok címét, jó benyomást tett az, ahogyan Erik ten Hag megkezdte munkásságát az Old Traffordon.

 

A holland szakember tétmérkőzései 65 százalékát megnyerte mióta elfoglalta a manchesteri kispadot, Rooney pedig biztos azt illetően, hogy ő a megfelelő személy erre a feladatra, amelynek az is biztosítéka, hogy a klub identitásának visszaállítása már megkezdődött.

 

"Szerintem Ten Hag nagyon jó munkát végez" - tette hozzá.

 

"Megérkezett és azonnal nyomot hagyott a csapaton. Emellett az elmúlt két-három évben először újra elkezdtem látni a Manchester United identitását. Erre két-három éve nem volt példa."

 

"Megmutatta az erejét és karakterét azzal, ahogyan időnként kezelte Cristianot, amikor arra szükség volt."

 

"Ő a megfelelő személy erre a feladatra. Szerintem még időre van szüksége, de valódi lépést tudtak tenni már ez idő alatt is a top négybe jutás és a Bajnokok Ligája szereplés kivívására."

 

"Nagyon közeli kapcsolatot ápolok Darren Fletcherrel, szóval tudom, hogyan dolgozik és milyen elvek mentén dönt. Tudom, hogy a játékosok és a stáb tagjai is sokkal boldogabbak, mint az elmúlt években bármikor."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!