Scholes: Az FA-kupa megnyerése remek kezdés lenne Ten Hagnak

A Unied legendája, Paul Scholes szerint Erik ten Hagnak és csapatának nem szabad lebecsülniük az FA-kupa fontosságát és fel kell készülniük a 3. fordulóban megrendezésre kerülő Everton elleni párharcra.


A liverpooli Kékek elleni mérkőzés lesz az egyike annak az 5 találkozónak, amit a holland mester csapata januárban játszani fog, Scholes szerint pedig kemény találkozóra kell készülni és el kell indulni a 13. FA-kupa trófeához vezető úton.

 

A legvörösebb Vörös Ördög szerint egy sikeres döntő a Wembley-ben felbecsülhetetlen értékű lenne, főleg a klubnál menedzserként első szezonját töltő Ten Hag számára.

 

"Fontos lesz" - kezdte Scholes. "A szurkolók számára is fontos lenne, ha a Wembley-ben döntőt játszana a csapat."

 

"Mi és a szurkolók is tudjuk, hogy a bajnoki cím idén elérhetetlen álom, de természetesen a Bajnokok Ligája indulás reális cél. Mind nagyon várunk egy nagy napra a szezon végén és remélem, hogy ez el is jöhet. Öt éve nem nyertünk trófeát, szóval, ha Ten Hag FA-kupát, vagy Ligakupát nyer a csapattal az első szezonjában, az szerintem nagy előre lépés lenne."

 

A rekordbajnok az előző idényben a 4. fordulóban búcsúzni kényszerült a patinás sorozattól, miután büntetőpárbajban alul maradtak a Middlesbrough csapatával szemben. Viszont a sorozatban, hazai pályán mutatott teljesítmény jónak mondható, mivel a Boro elleni 1-1-et 10 győzelem előzte meg. Ez, valamint az Everton idei szezonban mutatott gyengébb formája pedig Scholes szerint bizakodásra adhat okot.

 

 

"Nem könnyű ez a sorsolás, de hazai pályán mindenkit le kell tudnunk győzni. Nem számít, hogy könnyű, vagy nehéz Premier League csapat ellen játszani. Az idei szezonban már találkoztunk velük és nyertünk idegenben, nem?! Nem hiszem, hogy ők a legnehezebb ellenfél, akiket kaphattunk és a formájuk sem az igazi, vannak nehézségeik."

 

"Tudom, hogy az FA-kupa plusz meccseket jelent a Premier League menetrend közepedte, de emiatt az elmék is koncentráltabbak lehetnek és így kicsit jobban tudatában vannak a játékosok annak, hogy mit kell tenniük."

 

"Az FA-kupában előforduló "banánhéjakról" beszélsz, de ez a meccs nem lehet az. A Unitednek készen kell állnia."

 

"Ha nem fognak felkészülni, nagyon megégethetik magukat."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!