Casemiro, Eriksen, Fernandes: Verhetetlen trió

A Manchester United vasárnapi, Nottingham Forest elleni 2-0-s győzelme a rugalmas védekezés és az erős támadójáték tökéletes keveréke volt.


A középpályás hármasunk mindkettőből bőven kivette a részét, Bruno Fernandes, Christian Eriksen és Casemiro mind olyan teljesítményt nyújtottak, mellyel biztosították, hogy a Forestnek kevés gólhelyzete legyen.

 

A trió hatása olyan nagy, hogy a Vörös Ördögök még nem szenvedtek vereséget olyan mérkőzésen, amelyen mindhárman a kezdőben voltak.

 

A City Groundon aratott győzelem után ez a szám már 17-re nőtt, ami lenyűgöző, 15 győzelmet és két döntetlent jelent.

 

Sérülések és eltiltások miatt a vasárnapi mérkőzés volt az első alkalom január óta, hogy Erik ten Hag csapata úgy kezdett, hogy Bruno, Christian és Casemiro is a csatasorban volt, és a statisztikák magukért beszélnek.

 

 

Mindegyik játékos mást ad a közösbe, Fernandes befolyása a támadásban és a középpálya mélyén is megmarad.

 

Ebben a szezonban Bruno 49 alkalommal lépett pályára a Vörös Ördögöknél, ezeken tíz gólt és 13 asszisztot jegyzett, márciusban pedig a hónap játékosának is megválasztották.

 

Bár a nyolcas számú játékosunk nem minden meccsen vállal gólban szerepet, ahogyan az látszólag a 2020-as érkezésekor történt, mégis kiválóan irányítja a játékot - különösen akkor, amikor Eriksennel párban szerepel Casemiro előtt.

 

 

Egy januári sérülés némileg megzavarta Christian szezonját, de a dán válogatott játékos így is 34 alkalommal lépett pályára Ten Hag csapatában ebben a szezonban.

 

Ez idő alatt két góllal és kilenc assziszttal járult hozzá a csapat sikeréhez, Eriksen pedig egy olyan játékos, aki a támadóterületeken osztogat, emellett szívesen húzódik mélyebbre és szervezi ott a játékot.

 

 

 

Casemiro remekül töri meg az ellenfél játékát, segíti a védelmet, valamint teret biztosít Eriksen és Fernandes számára a kreatív alkotáshoz.

 

Az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes kiválóan bánik a labdával, passzolási képességei felülmúlhatatlanok, és már néhány fontos gólt is szerzett ebben a szezonban.

 

A 18-as számú játékosunk 42 mérkőzés után öt gólt és hét asszisztot jegyez, ami azt mutatja, hogy támadásban éppolyan meghatározó tud lenni, mint a négyes hátsó alakzat védekezésében.

 

 

A trió eddigi sikerének kulcsa az, hogy játékuk hogyan egészíti ki egymást.

 

Egyikük sem csak egy védekező-, vagy támadó középpályás, hanem olyan elemek vannak a játékukban, amelyek kulcsfontosságú fogaskerekekké teszik őket Ten Hag gépezetében.

 

Ahogy közeledik a szezon hajrá, a szurkolók remélik, hogy Casemiro, Eriksen és Fernandes 20 meccsre, és még tovább tudja nyújtani ezt a hihetetlen veretlenségi sorozatot.

 

Amikor a trió együtt kezdett:

 

Ellenfél          O/I      Végeredmény

Nicosia                  O          3-2

Everton                   I           2-1

Chelsea                  I           1-1

Sheriff                    O          3-0

West Ham             O          1-0

Sociedad                I          1-0

Fulham                  O          2-1

Burnley                   I           2-0

Forest                    O          3-0

Wolves                   I           1-0

Bournemouth       O          3-0

Everton                  O          3-1

Man City                O          2-1

Palace                    I           1-1

Forest                     I           3-0

Reading                 O          3 -1

Forest                     I           2-0

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!