Casemiro a Hónap Játékosa

Casemiro lett a 2022/23-as szezon utolsó „Hónap Játékosa”, miután a leadott szavazatok többségét ő kapta.


A brazil a májusi és júniusi teljesítménye alapján végzett az élen a szurkolói szavazáson - megelőzve társait, Bruno Fernandest és Aaron Wan-Bissakát.

 

A szezonzáró FA-kupa döntője miatt a szűkített lista kritériumai egy hosszabb időszakot öleltek fel.

 

Casemiro kulcsszerepet játszott abban, hogy Erik ten Hag csapata a május eleji, Brighton, majd West Ham elleni vereségek után négy győzelemmel zárta a Premier League-szezont.

 

Ezeknek az erőfeszítéseknek köszönhetően a Vörös Ördögök karnyújtásra kerültek a harmadik helytől és a Bajnokok Ligája-indulástól a 2023/24-es idényre, ez utóbbi pedig matematikailag is biztosított volt a Chelsea elleni 4-1-es győzelem után, amelyben a középpályás a „Mérkőzés Embere” lett és a nyitó gólt is ő szerezte.

 

Ez volt zsinórban a második találkozó, amelyen a 18-as számú játékosunk betalált és elnyerte a legjobb játékosnak járó díjat, miután öt nappal korábban, a Bournemouth elleni 1-0-s diadal alkalmával is ugyanezt tette.

 

 

Sajnos Casemiro és társai nem tudták meghosszabbítani a győzelmi sorozatunkat az FA-kupa döntőjében - 2-1-re kikaptak a Manchester Citytől -, de a brazil kezdő volt a Wembleyben, így a kérdéses időszak hét mérkőzésének mindegyikén a Ten Hag kezdőjében szerepelt.

 

A középpályás az időszakban nyújtott teljesítményéért a szavazatok 39%-át kapta a hivatalos szavazáson, így a Real Madridtól való nyári érkezése óta másodszor nyerte el a díjat, az októberi sikert követően.

 

A három jelöltünket mindössze 11 százalék választotta el egymástól, a második helyen Wan-Bissaka végzett (33%), akit szorosan követett Fernandes (28%).

 

Casemiro győzelmével megszakadt egy olyan sorozat, amely a december és április közötti időszakban tartott, vagyis, hogy a hónap legjobbjának járó elismerések mindegyikét Bruno vagy Marcus Rashford kapta.

 

Köszönjük mindenkinek, aki szavazott a 2022/23-as hónap utolsó legjobbjaira!

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!