Vegyes hírek Wan-Bissaka és Shaw kapcsán

Erik ten Hag némi sorvezetővel szolgált azt illetően, mikor lehet arra számítani, hogy Aaron Wan-Bissakat és Luke Shaw-t újra Manchester United mezben láthatjuk.


A Vörös Ördögöknek már jó ideje nélkülözniük kell a két szélső védőt, Wan-Bissaka ugyanis még szeptember közepén, a Brighton & Hove Albion elleni hazai vereség alkalmával csereként beállva lehetett utoljára a pályán.

 

Shaw még régebb óta nem állhat rendelkezésre, ugyanis eddig csak két alkalommal léphetett pályára - a Wolves és a Tottenham Hotspur ellen - a 2023/24-es szezon első két fordulójában.

 

"Természetesen már közelebb járnak [a visszatéréshez]" - válaszolta Ten Hag, amikor két védője állapotáról érdeklődtek nála.

 

"De egyébként például Shaw esetében nem számítok arra, hogy a következő mérkőzés blokkra visszatérhetne."

 

"Wan-Bissaka kapcsán viszont nem gondolom, hogy túlzottan messze lenne attól, hogy újra a csapattal együtt edzhessen és így visszatérhessen a pályára."

 

Ezen kommentárok ismeretében valószínűtlen, hogy Shaw-t a következő válogatott szünetig a pályán láthatnánk, így visszatérésre legkorábban a november 26-i, Everton elleni idegenbeli megmérettetésre prognosztizálható.

 

 

A holland menedzser arra számít, hogy a csapat teljesítménye elkezd javulni, amint több játékos fog rendelkezésére állni, de igyekezett a lehető legegyértelműbben kihangsúlyozni, hogy soha nem kívánja a sérüléseket kifogásként felhasználni.

 

"Ha nem tudod mindig ugyanazokat a játékosokat pályára küldeni, akkor nem tud rutin kialakulni" - magyarázta.

 

"Igen, az elmúlt hetekben ezekből a rutinokból több eltűnt, ennek pedig rossz hatása volt az eredményekre. Mint már mondtam, ezt azonban soha nem kívánom kifogásként felhasználni. Remek kerettel rendelkezünk, mindentől függetlenül nyernünk kell, megvannak az alapértékeink, szabályaink és játékstílusunk is."

 

"A játékosoknak természetesen tudniuk kell, hogy mit tegyenek, de amikor olyan összeállításban kell együttműködniük a társaikkal, akikkel nem gyakran játszottak együtt, néha előjön a hezitálás. Az ilyen részletekből pedig az ellenfél profitálni tud. Mint mondtam, és Önök is gyakran felhozzák, ezt soha nem lehet kifogásként felhozni."

 

Ten Hag elárulta, az, hogy korábbi klubjainál is találkozott már ehhez hasonló sérüléshullámmal, segítik a helyzet megfelelő kezelésében.

 

"Már korábban is megbirkóztam ilyen helyzettel."

 

"Igen, néha az embernek rossz helyzetben kell magát talánia; menedzserként, edzői stábként és csapatként. Ilyenkor a lehető legjobbat kell kihozni a helyzetből, össze kell tartania és pozitívnak maradni."

 

"Szóval tudom, amint a játékosok visszatérnek, a lehető legmagasabb szinten fogunk játszani."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!