Szurkolói felszólítás az adósság csökkentésére

A Manchester United Szurkolók Szövetsége ismét felszólította a Glazer családot, hogy szüntessék meg a klubot sújtó hatalmas adósságállományt.


A Manchester United pénzügyi életében hatalmas elõrelépést hozhat, hogy a klub részvényeinek egy részét hamarosan bejegyzik a Szingapúri Értéktõzsdén.

 

Emellett a Manchester United Supporters Trust (MUST) a legnagyobb Manchester United szurkolókat tömörítõ szervezet, akik a Glazer család jelenléte óta folyamatosan ellenállását fejezi ki az amerikai tulajdonoscsalád ellen, elismerték, hogy a csütörtökön napvilágra került pénzügyi adatok lenyûgözõek.

 

Ennek ellenére, bár elismerik, hogy a klub kereskedelmi igazgatója, Richard Arnold és stábja remek munkát végez, úgy hiszik, hogy a pályán és azon kívül elért sikerekért az elismerés csakis Sir Alex Fergusont, a csapat menedzserét illeti.

 

Bár maximálisan méltányolják, hogy a skót menedzser vezetésével a klub begyüjtötte 19. bajnoki címét és döntõt játszottak a Bajnokok Ligájában, úgy hogy alig áldoztak a klub megerõsítésére, most azt követelik, hogy csökkentsék a United adósságait, hogy a klub tényleg erejéhez mérten tudjon mûködni.

 

"A kereskedelmi ügyekért felelõs csapat egyértelmûen okos döntéseket hoz, és üdvözöljük, hogy a klub üzletileg folyamatosan növekedési pályán mozog, de azt el kell ismernünk, hogy ez évrõl-évre így volt már a Glazer család szerepvállalása elõtti idõszakban is" - áll a MUST közleményében.

 

"Ezekért a folyamatos sikerekért összesen egyetlen egy ember felel - ugyanaz, aki felelõs a pályán elért eredményekért is - Sir Alex Ferguson."

 

"A pályán elért hihetetlen eredmények és a fantasztikusan lojális meccsre járó szurkolótábor, illetve a világban lévõ millió United szimpatizáns nélkül nem lenne olyan kiinduló pont, amelyre egy folyamatosan növekedõ üzleti modellt lehetne építeni."

 

 

"Szóval amíg a pénzügyi eredmények jó számokat mutatnak, addig meg kell jegyeznünk, hogy Glazerék az elmúlt 12 hónap alatt újabb 51 millió fontot vettek ki a klub kasszájából, emellett egy a korábbinál is nagyobb mennyiségû pénzösszeget (64 millió font) használtak fel arra, hogy törlesszék tõkeadósságukat."

 

"Ezt a pénzt a klub generálta, és ennek a pénznek a klub kezében kellene maradnia, ahelyette, hogy Floridába vándoroljon, vagy a Glazer család adósságát és kamatait törlessze."

 

"Éppen ezért szólítjuk fel a Glazer családot, hogy bármilyen a Szingapúri Értéktõzsdén jegyzett részvényeladást arra használjanak fel, hogy csökkentsék a klub adósságát - azt az adósságot, amit õk terheltek a klubra, és amiért nekik kell felelõsséget vállalni."
 


TEAMtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!