Világjáró Vörös Ördögök

A United november 19-én játszik legközelebb, ám a válogatott szünet alatt több, mint egy tucat manchesteri játékos lép fel hazája színeiben.


Nani és Darron Gibson a két mérkõzéses Euro 2012 rájátszásban szerepelhet, hogy hazájukkal kvalifikálják magukat a jövõ nyári eseményre. Portugália Bosznia-Hercegovinával, míg az írek Észtországgal küzdenek meg.

Antonio Valencia néhány komoly mérkõzés elõtt áll. Már elutazott Dél-Amerikába, hiszen Equador válogatottjával elõbb Paraguayba látogatnak, majd hazai pályán fogadják Perut. Mindkát találkozó már a 2014-es világbajnokság selejtezõjének része.

Rajtuk kívül mindenki más barátságos összecsapáson léphet pályára a nemzeti csapatában. Ezen játékosok: Fabio (Brazília), Anders Lindegaard (Dánia), Phil Jones és Danny Welbeck (Anglia), Javier Hernandez (Mexikó) és Darren Fletcher (Skócia).

Fabio hosszú útra készül, hiszen a brazil válogatottal elõbb a nyugat-afrikai Gabonnal csapnak össze, majd onnan a közel-keletre repülnek, hogy Katarral mérkõzzenek. Javier Hernandez visszautazott szülõvárosába, ahol Mexikó az immár Nemanja Vidic nélkül felálló Szerbiát fogadja. Anders Lindegaard remélhetõleg mind a svédek, mind a finnek koppenhágai vendégszereplése során a kapuban állhat, míg Darren Fletcher minden bizonnyal csapatkapitányként vezeti ki a skótokat Cipruson.

 


A pihenõ Wayne Rooney és a sérült Ashley Young mellet Rio Ferdinand sem került be Fabio Capello keretébe, így Angliát csupán Danny Welbeck és Phil Jones képviseli a spanyolok és svédek elleni barátságos mérkõzéseken, melyeket a Wembleyben rendeznek.

A kapus David de Gea nem lesz a spanyolok keretében, de ott van az U21-es keretben, mely a 2013-as európa-bajnoki selejtezõit vívja majd az észtek és a svájciak ellen. Ben Amos is ezen a szinten szerepelhet, hiszen tagja a Stuart Pearce vezette angol válogatottnak, mely Izlanddal és Belgiummal mérkõzik meg. Oliver Norwood - jelenleg a Scunthorpe csapatánál szerepel kölcsönben - várhatóan szintén meghívót kap a Szerbia ellen készülõ északír utánpótlás válogatottba.

Sam Johnstone, Ravel Morrison, Will Keane és Larnell Cole mindannyian az angol U19-es csapat tagja.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!