Fergie: Suarez egy szégyen

Sir Alex Ferguson szerint Luis Suarez egy 'szégyen' és szerinte soha többet nem szabadna pályára lépnie a Liverpoolban, miután a csatár nem volt hajlandó kezet fogni a Manchester United kapitányával, Patrice Evrával.


Suarez elsõ mérkõzésén kezdhetett az Old Traffordon, mióta visszatért 8 mérkõzéses eltiltásából, miután bûnösnek találták az Evrára tett rasszista megjegyzései miatt, amit még a két csapat októberi, anfielden lejátszott mérkõzésén követett el a támadó.

 

Sok, a mérkõzéssel kapcsolatos elõzetes szólt leginkább arról, hogy a két játékosnak kezet kell ráznia a mérkõzés elõtt, azonban amikor Evra ennek megfelelõen nyújtotta kezét, Suarez semmibe vette a gesztust.

 

Evra ezt követõen megragadta Suarez karját, aki nyújtotta kezét Rio Ferdinandnak, viszont az uruguayi válogatott játékossal az angol bekk nem volt hajlandó kezet rázni.

 

A félidõben is volt egy kisebb affér a felek között a kijáróban, majd a mérkõzés végét jelzõ sípszó után Evra a liverpooli támadó mellett, elõtt ugrálva ünnepelte a United 2-1-es gyõzelmét.

 

A Vörös Ördögök menedzserét, Sir Alex Fergusont megdöbbentette, hogy Suarez nem volt hajlandó kezet rázni és egy elmarasztaló ítéletet is ajánlott a mérkõzés után, mely gyõzelem azt jelenti, a Vörös Ördögök egy meccsel többet játszva a táblázat élére ugrottak.

 

"Nem tudtam elhinni, egyszerûen nem tudtam elhinni" - mondta Ferguson a Sky Sports-nak.

 

"Õ egy szégyen a Liverpool Futball Klubnak, nem engedhetnék meg, hogy újra a Liverpoolban játsszon."

 

"A történelem, amit az a klub birtokol és az, amit tett ez a játékos egy ilyen helyzetben, a mai nap lázadást okozhatott volna."

 

"Nagyot csalódtam a srácban, szörnyû volt, amit tett."

 

"Ez feszültséget teremtett, láthattad, hogy a játékvezetõ nem tudta, mitévõ legyen" - adta hozzá Ferguson.

 

"Ezzel kicsúszott az örzõ szerepébõl. Szörnyû kezdése volt ez a mérkõzésnek, szörnyû hangulatot teremtett."

 

 

Arra a kérdésre, hogy a mérkõzés elõtti kézfogást el kellett volna-e halasztani, ahogy az a múlt hónapban történt, mikor Anton Ferdinand és John Terry mérkõztek meg egymással, így felelt: "Ez egy teljesen más kérdés."

 

"Ez soha nem volt probléma egészen a mostani szezon rasszista történéseéig."

"Meg kell védenünk a saját házunk azt illetõleg, hogy határozottan harcolunk a rasszizmus ellen. Ez egy fontos kérdés ebben az országban."

 

"A futball hosszú utat tett meg attól az esettõl, amikor John Barnes-t banánnal dobálták meg egészen napjainkig. Nem léphetünk vissza. Mennünk kell elõre egy pozitív szemlélettel és meg kell torolni az ilyen eseteket."

 

Evra lelkesen ünnepelte a gyõzelmet éppen Suarez elõtt a mérkõzés végén és Ferguson elismerte: "Nem szabadott volna ezt tennie."

 

 


SkySports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!