De Laet értékeli a Norwich City-t

A Manchester United belga védõje, Ritchie De Laet beszélt a Norwich Citynél eltöltött kölcsönidõszakáról...


A szezon elsõ négy hónapját a vasárnapi ellenfélnél töltötted. Miként tekintesz vissza az a Carrow Roadon eltöltött idõszakodra?

Rengeteget tanultam annak ellenére, hogy nem játszottam minden mérkõzésen. Szerintem olyan hat-hét mérkõzésen léphettem pályára. De már az, hogy velük edzhettem, egészen különleges volt számomra. Megtanulhattam más taktikákat, és hogy egy másik menedzser miként képzeli el annak a megvalósítását. Hat meccset játszottam a Premier Leagueben, és az volt a cél a Norwich-hoz kerülve, hogy annyiszor játszak, amennyiszer csak lehet. Természetesen a sérülésem is közre játszott abban, hogy nem tudtam annyiszor játszani, ahányszor szerettem volna. De szerintem ez az idõszak segített számomra - csak az, hogy együtt edzhettem a Norwichcsal, és játszhattam néhány meccsen a Premier Leagueben, sokat dobott a fejlõdésemen.

 

És mi volt a náluk lejátszott hét mérkõzésed legkiemelkedõbb pillanata?

Valószínûleg az, amikor gólt szereztem a Stoke City ellen! Ha volt egy olyan csapat, amely ellen mindenképpen gólt akartam szerezni, az egyértelmûen a Stoke volt. Szerencsére sikerült is, és akár nyerhettünk is volna, de a 93., illetve a 94. percben kapott gólokkal egészen másként sült el, amely nagyon csalódást keltõ érzés volt. Úgyhogy az, hogy gólt szereztem, kiemelkedõ pillanat volt, illetve az is, hogy játszhattam a Chelsea ellen is. Minden játékos szeretne nagy csapatok ellen szerepelni, nekem ez pedig megadatott. 

 

 

Miként hasonlítanád Paul Lambertet, egy másik skót menedzsert, Sir Alex Fergusonhoz?

Természetesen itt (a Unitednél) a menedzser kívülrõl nézi az edzéseket és csak nevet. Addig a kis csapatoknál a menedzser naponta aktívan részt vesznek az edzésben. Paul Lambert is ilyen volt. Bejön az öltözõbe és az orvosi szobába is, hogy egy kicsit kötekedjen, és ugyanúgy velünk edzett az edzõteremben. Úgyhogy õ tényleg a játékosok mindennapi életébõl szervesen kiveszi a részét. Mindenki tudta, hogy mit szabad neki, és mit nem. Már a szezon elején lefektette az alapszabályokat és közölte velünk, hogy milyen célokat akar velünk elérni. Jelen pillanatban is erre törekszenek.

 

A Norwich elsõ számú célja csakis a bentmaradás lehetett, és jelenleg 14 ponttal állnak jobban, mint a már kiesõzónában lévõ csapatok. Jól teljesítenek, nemde?

Igen, jól. Az egyik dolog velük kapcsolatban, amit meg kell említenünk, az hogy a Norwichnak nincsenek nagyon nagy játékosai. Tudják honnan jöttek, néhányuk már a harmadosztályban is a csapatnál játszott, és egészen a Premier Leagueig jutottak ugyanazzal a menedzserrel. Úgyhogy most már maximálisan tisztában vannak vele, hogy mit vár el tõlük a menedzser. Abban a rendszerben játszanak még mindig, amellyel feljutottak a League Oneból a Championshipbe, a Championshipbõl pedig a Premier Leaguebe. Ismerik ezt a rendszert, nehéz ellenük játszani, és csak mennek elõre. Jelen pillanatban úgy tûnik, hogy eléggé gyõztes mentalitásúak.

 

Nem játszhattál a Norwich színeiben az Old Traffordon, de mit gondolsz az ott nyújtott teljesítményükrõl - teljesítették aznap az elvárásokat?

Szerintem minden csapat úgy jön az Old Traffordra, hogy az év meccsét játszák majd. Mindenki le akarja gyõzni a Unitedet, és szerintem ugyanez volt a helyzet a Norwichcsal is. Megvolt az esélyük, hogy vezessenek 1-0-ra, de a végén kijött a United javára a két csapat közötti minõségbeli különbség. Az Old Trafford egy hatalmas méretû pálya, és ha végig akarod futni az egész mérkõzést, akkor abban nagyon el tudsz fáradni. Azért szerez a United ennyi gólt a meccsek végén, mert õk megtudják tartani a labdát 90 percig, és szerintem ugyanez volt a helyzet a Norwich ellen is. Megtartották a labdát, és kijött a minõségbeli különbség.

 

 

Volt egy nagy helyzete a Norwichnak a gólszerzésre - még mindig kísérti az a kihagyott helyzet Anthony Pilkington-t?

Nos, igen, de Pilkington (a képen 12-es számban) egy jó játékos, aki már rengeteg gólt szerzett a Norwichban a Premier Leagueben. Természetesen mindenki szeretne gólt szerezni a United ellen az Old Traffordon, de ezek olyan dolgok, amiken sokáig nem agyalhatsz, mert akkor annál tovább fog kísérteni, és ha majd újra egy-egyben mész a kapussal szemben, akkor azon fogsz töprengeni, hogy, 'vajon most hogy döntsek?'. De õ nem ez a fajta játékos. Õ képes ezt maga mögött hagyni, és újra megpróbál majd gólt szerezni.

 

Játszottál, és együtt is edzettél nap mint nap a Norwich City játékosaival. Megpróbált már Sir Alex bizonyos információkat kipréselni belõled velük kapcsolatban?

Szerintem a Carringtonban található edzõközpontban az edzõk, és az szakértõk már kielemezték a Kanárik meccseit, és elvégeztük a dolgukat, úgyhogy eleget tudnak arról, hogy miként lehet majd nyerni vasárnap a Carrow Roadon.

 

A Norwich csak három alkalommal veszített otthon ebben a szezonban, amely ugyanolyan mérleg, mint amellyel a Chelsea rendelkezik a Stamford Bridgen. Miért ilyen nehéz vendégként szerepelni a Carrow Roadon?

Nos, elõször is elég messze van - közúton például négy órányira van Manchestertõl, bár a United repüli fog Norwichba. Emellett azért is, mert a környéken ez az egyetlen csapat, mindenki nekik szurkol. Míg Közép-Angliában van 7-8 magasan jegyzett csapat is, addig arrafelé õk az egyetlenek, úgyhogy mindenki õket támogatja, és teljes vállszélességgel a csapat mögött állnak.

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!