Válogatott körkép: Smalling megsérült

A Manchester United védõjét, Chris Smallingot kórházba kellett szállítani szerda este, az angolok Hollandia elleni összecsapása során, mivel fejsérülést szenvedett a 3-2-re elveszített mérkõzésen.


 

Chris Smalling Klaas Jan Huntelaarral fejelt össze pillanatokkal azelõtt, hogy a holland megszerezte hazája második gólját majd egy óra játék után. Mindkét játékos a Wembley gyepén feküdt, így a hollandok sem ünnepelhettek sokáig, bár az aggasztó szünet közben végül a csatár saját lábán, vérzõ orral le tudott sétálni a pályáról, Smallingot azonban hordágyon kellett elszállítani.

 


 

Chris helyére Phil Jones érkezett a padról, aki a mérkõzés végi hosszabbítás elsõ percében gólpasszt is adott manchesteri csapattársának, Ashley Youngnak. Young góljával egyenlítt Anglia és amikor már Stuart Pearce, a kinevezett ideiglenes szövetésgi kapitány már azt hitte, döntetlennel debütálhat, Arjen Robben egy gyönyörû lövéssel talált be a Joe Hart kapujába.

A hollandok elsõ gólját is a korábbi Chelsea-szélsõ szerezte, egy remek szóló után, melyet saját térfele közepérõl indított meg. Jelenlegi Chelsea-védõ, Gary Cahill volt Anglia másik gólszerzõje, a 85. percben az õ góljával szépítettek a három oroszlánosok, mielõtt Young megszerezte negyedik válogatott gólját legutóbbi öt mérkõzése során.

 


Young volt az egyetlen Vörös Ördög, aki végig a pályán volt ezen a meccsen - Danny Welbeck kezdõ volt, de a második félidõben a korábbi United csatár, Frazier Campbell váltotta, aki most debütált a felnõtt válogatottban.

De nem csak az angol négyes volt az, akik pályára léptek hazájuk csapatában. Jonny Evans végig a pályán volt Belfastban, ahol az észak-írek 3-0-ás vereséget szenvedtek az európa-bajnoki résztvevõ Norvégiától.

Franciaország 2-1 arányban legyõzte saját ottohnukban a szomszéd németeket, de Patrice Evra csak a padon kapott helyet.

Eközben Naninak egy 0-0-ás döntetlennel kellett beérnie Lengyelországban, az egyik EB házigazda otthonában játszó Portugália csapatával. A szélsõt nyolc perccel a meccs vége elõtt cserélték le.

Korábban - de szerdán - a fiatal United támadó, Will Keane a padról beállva segítette az angol U21-es válogatottat, hogy lenyûgözõ 4-0-ás eredménnyel gyõzze le Belgiumot az EB selejtezõ 8-as csoportjának mérkõzésén. Manchesteri csapattársa, Ben Amos nem volt tagja a 18-as szûk keretnek a Middlesbrough Riverside Stadiumában.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!