Gill: A United továbbra is vonzó

A Manchester United ügyvezetõ igazgatója szerint a klub továbbra is versenyben tud maradni városi riválisával szemben annak ellenére, hogy a Citynél többet költenek a fizetésekre.


A United a múlt hét folyamán új szerzõdést kötött Wayne Rooneyval, akinek valószínûleg megduplázták eddigi bérét. Azonban a Vörös Ördögök ezzel a szerzõdéssel sem kívánják megváltoztatni pézügyi politikájukat és még így is tudják tartani azt, hogy a bevételek felénél ne legyenek magasabbak a bérek.

Az elõzõ üzleti évben a Manchester Unitednál a bérek összege elérte a 131,7 millió fontot. A Citynél ugyanez a szám 133 millióra rúg, 50 millió fonttal több, mint az elõzõ évükben, ezzel rohamos tempóban közelítik a Chelsea csapatát ebben a mutatóban.

Ugyanis a Premier League-ben a londoni kékek költik legtöbbet fizetésekre, egészen pontosan 142 millió fontot. A City a 133 millióval a második, megelõzve a Unitedet és az Arsenalt, akik 110 millió fontot fordítanak a bérekre.

Azonban pénzügyi szempontból ez az összehasonlításnál sokkal érdekesebb az: a Premier League klubjai közül a Manchester United büszkélkedhet azzal, hogy bevételének legkisebb százalékát költik fizetésre.

Ugyanis a tavalyi üzleti év alapján, az Old Traffordon a teljes bevétel 46%-ának megfelelõ összeget fizettek ki bérek formájában. A Unitedet az Arsenal követi 49%-kal. Érdekesség, hogy a Citynél többet költenek bérekre, mint a teljes bevételük.

"Továbbra is meg tudjuk csinálni, hogy megtartsuk a sztárjainkat, akikre szükségünk van. Mindenképp tartani akarjuk az eddigi terveinket, hogy a bevétel maximum 50%-át fizessük ki bérként. Azt hiszem, ez az értelmes modell." - mondta David Gill.

"Más klubok eltérõ modellt alkalmaznak, joguk van hozzá. Mindenkinek saját dolga." - tette hozzá az ügyvezetõ.
 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!