Van Gaal szombaton felajánlotta lemondását

A szombati, Southamptontól elszenvedett hazai vereség után felajánlotta lemondását Louis van Gaal, azonban a vezetõség mindezt nem fogadta el, és meggyõzték, hogy elõbb családjával beszélje át a helyzetet.


A holland menedzser kedden tér vissza Angliába, azt követõen, hogy lánya születésnapjának megünneplésére Hollandiába utazott, és ezt követõen ülnek le majd a klub ügyvezetõ-igazgatójával, Ed Woodwarddal újabb megbeszélésre.

 

A találkozón Woodward és Van Gaal egyeztetik, miként haladjon tovább a klub, azonban az is elképzelhetõ, hogy a menedzser így is lemondása benyújtása mellett fog dönteni.

 

Van Gaal szombaton ismerte el elõször a nyilvánosság elõtt, hogy nem tudott megfelelni a United szurkolóinak, miután a hétvégi, Szentektõl elszenvedett vereséget követõen füttykoncert kíséretében vonult az öltözõbe. Ez volt az elsõ nyílt, ellenérzésükkel kapcsolatos véleménynyilvánítás az Old Trafford közönsége részérõl, és mivel Van Gaal gyakran hozakodott elõ a szurkolókkal, mint a munkája éltetõi, a történtek arra sarkallták, hogy benyújtsa felmondását Woodwardnak.

 

A 64 éves, BL-gyõztes szakember mindezt teljes nyugalomban tette meg, az pedig mutatja Woodward felé mutatott lojalitását, hogy az ügyvezetõ-igazgató arra bíztatta, gondolja át mégegyszer döntését. Ezt követõen tért vissza Hollandiába, lánya születésnapjára.

 

 

Woodward mindezzel idõt is szeretett volna nyerni a vereség megemésztésére és a helyzet maximális felmérésére egyaránt, ugyanis szeretné elkerülni, hogy a szezon közepén kelljen új menedzsert kineveznie a csapat élére. Inkább várna a nyárig, hogy nyugodt körülmények között hozhasson megfelelõ döntést, amely érthetõ. Emellett szeretné felmérni Van Gaal hangulatát is visszatérését követõen, azonban az biztos, hogy ha a United kikap pénteken a Derby County elleni FA-kupa mérkõzésen, mindkét fél hajlani fog a közös munka megszüntetésére.

 

Woodward gyakorlatilag egy személyben felelõs Van Gaal jövõjéért, és hogy hosszú távon ki irányítja majd a Unitedet. Sir Alex Fergusonnak, a klub történetének valaha volt legsikeresebb menedzserének, aki jelenleg igazgatói pozíciót tölt be, nincs tudomása arról, miként gondolkodik Woodward Van Gaal kapcsán. Woodward napi kapcsolatban áll a klub társelnökével, Joel Glazerrel, az amerikai tulajdonosok pedig támogatni fogják, bárhogy is döntsön Woodward.

 

Amikor Van Gaal elõdjét, David Moyes-t eltávolították a klub kispadjáról, Ferguson nem tudott semmit ennek tervérõl, önéletrajzi könyvében pedig azt is megemlíti, a híresztelésekkel ellentétben a klub vezetésében más, nagy befolyással rendelkezõ személyekkel se konzultálta meg döntését Woodward. A sokat emlegetett szállodai találkozó kapcsán ezt írta: "Tudni szeretném melyik hotelrõl van szó, én ugyanis nem voltam ott. Ahogy a többi igazgatósági tag, Bobby Charlton, David Gill vagy Mike Edelson se."

 

 

Van Gaal munkáját mérkõzésrõl-mérkõzésre értékeli Woodward, mióta közel került menesztéséhez a Boxing Dayen a Stoke Citytõl elszenvedett 2-0-s vereség után, amely sorozatban már negyedik veresége volt csapatának, és már a hetedik meccsük volt gyõzelem nélkül.

 

Bár a következõ eredményük, két nappal késõbb, egy Chelsea elleni 0-0 volt az Old Traffordon, a csapat eltökéltsége, hogy végigtámadja a mérkõzést, megújult optimizmussal töltötte meg a manchesteri hétköznapokat. Mindez kezdete volt egy öt mérkõzéses veretlenségi sorozatnak, azonban a Newcastle ellen elért 3-3-as döntetlen kivételével a United továbbra is fogatlan oroszlán képében tûnt fel mérkõzésrõl-mérkõzésre.

 

Hatalmas szerencsével behúzták idegenben a Liverpool elleni 1-0-s gyõzelmet, a csapat játéka azonban több, mint ötlettelen volt. Ez pedig mit sem változott a múlt hétvégi Southampton elleni bajnokin. A vereség mikéntje vezetett odáig, hogy Van Gaal jövõjét ismételten hatalmas kérdõjelek övezik. Úgy tûnik, képtelen inspirálni csapatát, hogy olyan tempóban és támadószellemben játszon, amelyet a United tradíciói megkövetelnek.

 

Van Gaal 2000-ben önként állt fel a Barcelona kispadjáról, majd három évvel késõbb is közös megegyezéssel állt fel a katalán klub kispadjáról második idõszakának végén. 2005-ben az Ajax technikai igazgatói posztjáról is õ ajánlotta fel lemondását, és az Alkmaar 2005 és 2009 közötti irányításakor is közel állt hozza, hogy önként szedje a sátorfáját.

 

Ha a végeredmény Van Gaal menesztése, vagy lemondása lesz, Woodwardnak lehetnek álmatlan éjszakái, hogy kit ültessen a helyére. A decemberben a Chelsea-tõl távozó Jose Mourinho egyértelmûen opció lehet, ugyanis a klub vezetése tudni véli, hogy a Bayern Münchentõl nyáron távozó Pep Guardiola a Manchester Cityhez tart. Ettõl függetlenül még a spanyol sikeredzõt is meg lehet környékezni, aki még nem adott egyértelmû választ arra, hol is folytatja a bajorok után. Ryan Giggs, a csapat jelenlegi másodedzõje, szintén lehetõség lehet, azonban valószínûleg csak ideiglenes jelleggel.


Guardian

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!