Vörös Ördögök a válogatottban

A Manchester United játékosai többnyire sikeresen zárták a tegnap este lejátszott barátságos válogatott mérkõzéseket - de a legnagyobb mosoly minden bizonnyal Tom Cleverley arcán volt, hiszen végre debütálhatott a felnõtt angol válogatottban.


Miután a Vörös Ördögök szombat óta visszatértek Németországból, Tom Cleverley elsõ alkalommal játszhatott a Három Oroszlánosok színeiben a szomszédos Svájcban az olaszok ellen. A fiatal középpályás, aki hétvégén még 23-asként szerepelt klubcsapatában, most csatlakozott a válogatottba visszahívott Michael Carrickhez és 90 perc játék után 2-1-es gyõzelmet arattak Bernben. Roy Hodgson fiai válaszolni tudtak Daniel De Rossi korai fejes góljára, így tehát a gyõzelmet jelentõ gólokat a középhátvéd, Phil Jagielka és a csereként beállt, Jermain Defoe szerezte. A United trió harmadik tagja, Ashley Young is kezdõ 11 tagjaként lépett a pályára, de egy óra játék után James Milner váltotta.
 
 
Naniék is diadalmaskodtak Portugáliával, miután a luzitánok 2-0-ra gyõzték le barátságos mérkõzésen Panamát. A United szélsõje 62 percet játszott, ám ekkorra már 2 góllal vezettek, amelyet Nelson Olivieira és az egykori Vörös Ördög, Cristiano Ronaldo jegyzett.
 
A nap korábbi szakaszában Shinji Kagawa is végig játszotta a barátságos találkozót, amelyen a japánok 1-1-es döntetlent értek el Venezuela ellen, ahol a házigazdáknál Yasuhito Endo lõtte a gólt.
 
Patrice Evra a korábbi ex-Unitedes csatárral, Diego Forlannal nézhetett farkas szemet egy csendesnek mondható, gólnélküli döntetlenre végzõdõ találkozón Uruguay ellen a Grande State du Havreban - ahol a liverpoolos Luis Suarez is jelen volt. A döntetlennel javuló formát mutatnak a franciák, akik az elõzõ két mérkõzésükhöz képest a 2012-es Európa-bajnokságon Spanyolország és Svédország ellen is 2-0-ás vereséget szenvedtek.
 
A United brazil jobb bekkje Svédországgal találkozott szerda este - bár a találkozót a kispadon ülve nézte végig. Az olimpiai ezüstérmes Rafael nem lépett pályára Dani Alves cseréjeként, amikor is a válogatottja 3-0-ra nyert Solna ellen, ahol Leandro Damiao kezdte meg gyólgyártás, majd Alexandre Pato két késõi találatával véglegesítette az eredményt.
 
A United hálóõre, Anders Lindegaard a kispadról nézte végig, ahogy a második félidõben Stephan Andersen kapuját háromszor is bevette az ellenfél, ami egy 3-1-es vereséghez vezetett a dánoknak Szlovákia ellen.
 
 
Ecuador szövetségi-kapitánya, Reinaldo Rueda nagyon meg volt elégedve Antonio Valencia teljesítményével, miután a villámgyors szélsõ két gólt készített elõ a Chile ellen megnyert barátságos találkozón. A Rueda következõket mondta a mérkõzés után: "Valencia ezen az estén is megmutatta igazi erejét."
 
Javier Hernandeznek nem volt szerencséje, hiszen Mexikó 1-0-ás vereséget szenvedett a USA-tól az Azteca Stadionban. A United csatára remekül küldte kapura a labdát a találkozó 76. percében, ám Tim Howard meghiúsította a gólszerzési kísérletét, miután egyszer bravúrral hárított, majd másodszor is nagyszerûen, a levegõbõl húzta le a labdát az Everton kapusa. Bízzunk abban, hogy ez nem csak egy kostoló volt a hétfõ esti mérkõzés elõtt.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!