Szurkolói felszólítás a gyalázkodás beszüntetésére

Egy újabb vezetõ Manchester United szurkolói csoport szólította fel a klub szurkolóit, hogy vasárnap az Anfielden ne ismétlõdjenek meg a Liverpool-ellenes rigmusok.


A két észak-nyugati rivális közötti összecsapások mindig kiemelt napként vannak számontartva az angol futballkalendáriumban, és félõ, hogy a 96 szurkoló életét követelõ 1989-es stadionkatasztrófa körülményeit vizsgáló Független Hillsborough Vizsgálóbizottság legutóbb közzétett publikációja katalizátora lehet annak, hogy néhány Manchester United szurkoló gyalázkodó rigmusokat énekeljen a két csapat mérkõzésén.

 

A bizottság tisztázta, hogy egyetlen egy Liverpool szurkoló sem követett el vétséget a 23 évvel ezelõtti, a Hillsborough Stadiumban megrendezett FA kupa elõdöntõ során.

 

Aggodalomra azt illetõen, hogy miként fognak viselkedni a United szurkolói az Anfielden, az adott okot, hogy a Vörös Ördögök legutóbbi, Wigan elleni bajnokija során számos gyalázkodó éneket lehetett hallani az Old Trafford széksoraiból, amely nem konkrétan a hillsboroughi esethez kapcsolódott, ám egyértelmûen a nyilvánosságra került jelentés szolgáltatta az alapját.

 

Ahogy beszámoltunk róla, nemrég Sir Alex Ferguson is nyugalomra intette klubja szimpatizánsait, és ugyanígy tett a Manchester United Supporters Trust (MUST) és most a népszerû Stretford End Flags csoport is.

 

 

"A vasárnapi vendégjátékunk során a Liverpool tisztelegni szeretne 1989-es hillsboroughi tragédia 96 áldozata elõtt, miután a múlt héten új bizonyítékok derültek ki az üggyel kapcsolatban" - áll a csoport honlapján megjelent közleményben.

 

"A Stretford End Flags támogatja Sir Alex Ferguson felhívását, amelyben kérte a szurkolókat, hogy tiszteljék meg ezt az alkalmat, és ne hangozzanak fel további rigmusok, amelyeknek az elmúlt napokban nagy figyelmet szentelt a média."

 

"Tudatjuk, hogy a Liverpool FC stewardjai, és a helyi rendõrség munkatársai folyamatosan figyelni fogják mindkét klub szurkolótáborának viselkedését, és az oda nem illõ rigmusok éneklésében részt vevõket, illetve egyéb inzultust kiváltó cselekményeket elkövetõket kiemelik a tömegbõl, és a jövõben eltiltás vár majd rájuk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!