Ferguson: Rodgersnek idõ kell

A Manchester United menedzsere szerint az olyan fiatal szakembereknek, mint a liverpooli Brendan Rodgers, idõre van szükségük ahhoz, hogy sikeres csapatot építsenek fel, de ezt az idõt nem mindig biztosítják számukra.


Rodgers a Chelseanél kezdte az edzõsködést, majd feljebb lépett egy lépcsõfokkal és elõbb a Watfordnál, majd késõbb a Swansea csapatánál ült le a menedzseri székbe és ért el figyelemfelkeltõ sikereket.


Néhányan azonban már most megkérdõjelezték, hogy a 39 éves szakember a megfelelõ személy-e az anfiledi csapat irányítására, miután a vörösök elég bizonytalanul kezdték a szezont, 4 forduló után még mindig nyeretlenül állnak a kiesõzóna szélén.

 


Sir Alex Fergusont Rodgers helyzete a Chelsea korábbi edzõjének, Andre Villas-Boasnak a helyzetére emlékezteti.


„Minden fiatal menedzsernek idõ kell, de a modern futballban nem sokat kapnak. Nézzék meg Villas-Boas tavalyi esetét a Chelseavel, 7 hónap után menesztették. Olyan korszakot élünk, ahol a türelem nem jellemzõ.”


Ferguson tudja, hogy megváltoztak az idõk az Old Traffordra érkezése óta, hiszen nála 4 év is eltelt, mire sikert ért el, de a siker kulcsa azóta változatlan maradt: nyerni kell.


„Minden menedzser számára csak a gyõzelem lehet a járható út. Manapság csak az eredmény számít, így a mérkõzések megnyerése nagyon fontos. Amikor én kezdtem a pályafutásomat, még kisebb volt a nyomás. A világ megváltozott, de én mindig is úgy éreztem, hogy a mérkõzéseket meg kell nyernem, hiszen ezért ülök a padon. Nem számít, hogy valaki a Port Valet, a Liverpoolt, vagy a Manchester Unitedet irányítja, hozni kell az eredményeket.”
 


Skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!