Ferguson csalódottan hagyta el az Anfiledet

Sir Alex Ferguson elismerte, hogy csak az eredménnyel lehet elégedett, a mutatott játék képével nem, miután játékosai 2-1-re legyõzték a több mint egy félidõn át emberhátrányban futballozó Liverpool csapatát az Anfileden.


A vezetést a liverpooliak szerezték meg nem sokkal a félidõ után, annak ellenére is, hogy ekkor már Jonjo Shelvey kiállítása miatt 10 emberrel játszottak. A United 5 perccel késõbb Rafael gyönyörû góljával egyenlített, majd a gyõzelmet érõ találatot van Persie szerezte meg a mérkõzés végén büntetõbõl.


Ferguson elégedetlen volt csapata teljesítményével, különösen az elsõ félidõben mutatott játékkal, de a 3 pont megszerzésével a Vörös Ördögök továbbra is a 2. helyen állnak a Premier Leagueben.


„Nagyszerû eredmény született, de nem játszottunk jól. Az elsõ félidõben végig a Liverpool dominált, hogy õszinte legyek, nagyon csalódott voltam a teljesítményünket illetõen.”


„A második félidõben már jobbak voltunk, de õk 10 emberrel játszottak, szóval ebbõl sem vonhatunk le pozitív következtetést. A gyõzelem azonban gyõzelem, elégedettek vagyunk az eredménnyel, de a teljesítményünkkel nem.”

 


Arra a kérdése, hogy mit mondott csapatának a félidõben, a skót mester kitérõ választ adott, nem fejtette ki a „hajszárító” részleteit.


„Higgye el, nem szeretné tudni, nagyon csalódott voltam.”


A mérkõzés rendkívül fontos volt a Liverpool számára, hiszen ez volt az elsõ hazai mérkõzésük azóta, hogy az 1989-es hillsbrough-i katasztrófa körülményeit egy független vizsgálóbizottság végleg tisztázta és felmentette a liverpooli szurkolókat, megállapítva, hogy nem voltak vétkesek az esemény bekövetkezésében.


Ferguson szerint azonban ennek nem volt köze csapata gyenge teljesítményéhez.


„Ennek nem lett volna szabad, hogy hatással legyen ránk. Ha megnézzük az elmúlt 3-4 évet, ugyan ilyen gyenge produkciót nyújtottunk itt.”


Shelvey piros lapja döntõ jelentõségûnek bizonyult, miután Johnny Evans lábára páros lábbal csúszott rá. Sir Alex Ferguson szerint Mark Halsey játékvezetõ jól döntött, nem volt sok lehetõsége mérlegelni.


„Úgy gondolom, ez tiszta piros lap volt. Johnny Evans a labdára ment, és megszerezte azt, a liverpooli fiú pedig nagyon veszélyesen csúszott rá és nem is a labdára ment. Nem dönthetett volna másképpen a játékvezetõ.”

 

Shelvey a pályát elhagyva néhány mérges szót vetett oda Fergusonnak a játékos kijáró elõtt.


„Feltételezem, hogy engem hibáztatott. Majd bocsánatot kér, ha szeretne, de nem kellett volna ezt tennie, mindenki felelõs a saját tetteiért, ez nem kérdés.”


Az újságírók a büntetõ jogosságáról is megkérdezték Fergusont, aki nem látta jól az esetet.


„Nem láttam mi történt, onnan nem láthattam. Az biztos, hogy lövõhelyzetben volt. Elõször azt hittem, hogy beteszi a labdát van Persienek vagy Ryan Giggsnek, de úgy döntött, hogy õ maga lövi el és valószínûleg lerántották közben, de nem vagyok biztos ebben.”
 


Skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!