Rooney Anglia Cantonája szeretne lenni

A Manchester United csillaga, Wayne Rooney inspirálni szeretné fiatalabb társait az angol válogatottban.


A csatár arra törekszik, hogy minden segítséget megadjon a "háromoroszlános" csapat fiatal tehetségeinek, ahogyan ezt a United legendája, Eric Cantona is tette az Old Traffordon.
 
A 26 éves csatár eddig 76 alkalommal szerepelt az angol válogatottban, ezzel a keret egyik legtapasztaltabb tagjaként, õ lesz a csapatkapitány a válogatott élén, a pénteki világbajnoki selejtezõ, San Marino elleni mérkõzésén, miután Steven Gerrard és Frank Lampard nem játszik a találkozón. Rooney ezek után nagyon komolyan veszi feladatát.
 
"Nagyon sok fiatal játékos van a keretben és én mindig próbálok nekik jó tanácsokkal szolgálni. Emlékszem, amikor Sir Alex azt mondta, hogy Eric Cantona óriási segítség volt annak idején számára, amikor a fiatalokat pártfogásába vette. Én is ezt szeretném tenni a válogatottban és remélem, sok mindenben a segítségükre lehetek majd" - mondta Rooney.
 
 
John Terry, Rio Ferdinand, Steven Gerrard és Frank Lampard már mindannyian a harmincon túl, válogatott karrierjük vége felé közelednek. Rooney aki a napokban tölti be 27. életévét, szeretné ha nemzeti pályafutásának eredményei követendõ példa lenne a következõ generáció számára. 
 
"Itt az ideje, hogy vállaljam a rangidõs játékos felelõsségét és megmutassam, hogy méltó vagyok a válogatott csapatkapitányi posztjára. Tudom, ez azzal jár, hogy az élen kell járnom az élet minden területén, de már nincsenek ilyen jellegû problémáim. Remélhetõleg a közeljövõben sikerül nyernünk, nagyon szeretnénk megszerezni a trófeát, ez egy csodálatos dolog lenne mindannyiunk számára."
 
Bár Rooney már közel egy évtizede Anglia talizmánja, a csatár szerint eddig még nem tudta bebizonyítani teljes mértékben, hogy mire képes a nemzeti tizenegyben. 
 
"Voltak idõk amikor önbíráskodtam a pályán. Amit kaptam, vissza is adtam. Elõfordult az is, hogy nem játszottam jól, bár mindent megtettem és soha sem jöttem le száraz mezben a pályáról, keményen küzdöttem mindig. Azt akartam, hogy Anglia gyõzzön, de valami mindig közbeszólt."
 
"Érettebb fejjel visszatekintve, már tudom hol hibáztam és azt is tudom már hogyan kell kezelni ezeket a dolgokat. Úgy érzem most már képes leszek higgadtan és ezáltal sokkal jobban játszani. Nem hagyom, hogy korábbi incidensek vagy igazságtalannak vélt dolgok eltereljék a figyelmem a játékról. Megtanultam azt is, hogy egyedül nem nyerhetem meg a meccset. A futball egy csapatjáték, szükségünk van egymásra, összhangban kell játszanunk, ha megakarjuk nyerni a találkozót."
 
A Manchester United csillaga nagy népszerûségnek örven világszerte, például a Twitteren a napokban érte el követõinek száma az 5 milliót.
 
"Ez egy hatalmas lehetõség a szurkolókkal való kapcsolattartásra és arra is, hogy megmutasd a másik arcodat az embereknek. Ugyanakkor nagyon vigyázni kell mit írsz meg a nagy nyilvánosság elõtt, mert a következõ órában már a sajtó hasábjain olvashatod a leírtakat. Ezért én keveset nézek fel és óvatos vagyok, de nagyon jó érzés tudni, mennyi követõd van, még akkor is ha közülük nem mindenki azért követ, mert kedvel."
 
A játékos beismeri, hogy nem volt bölcs dolog a nyári pihenõ alatt készült képeket a Twitteren kirakni.
 
"Jó tanuló pénz volt. Jól éreztem magam Vegasban és ezt a rajongóimnak is meg akartam mutatni. Egyetlen alkalommal maradtam tovább egy baráti társaság kedvéért, ami a sajtóban úgy jött le, hogy minden éjjel tivornyáztam."
 
"Persze beismerem, volt olyan is, hogy versenyidõszakban tovább kimaradtam mint kellett volna és ennek nem örült az edzõ, a büntetésem miatt pedig a rajongók sem voltak boldogok. Ez csak egy módja annak, hogy pihenjek és kikapcsolódjak, de nyilván megértettem, hogy a szabályok mindenkire vonatkoznak."
 
A bûneit õszintén feltáró játékos úgy érzi az angol válogatott jó úton halad a siker felé.
 

"Úgy érzem a dolgok jó irányba haladnak, sok a fiatal játékos a csapatban és mind bizonyítani akarnak, ami már az edzéseken is érezhetõ. Nagyon várom már a játékot, ami a fiatalok szereplésével egy különleges lehetõséget rejt számunkra."


mirror.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!