Idézetek a születésnapos Scholesról

38. születésnapja tiszteletére a Republik of Mancunia jóvoltából összegyûjtött idézetekkel adózunk Ginger Ninjánk, Paul Scholes elõtt!


"Az elmúlt 15-20 évben a legjobb középsõ középpályás akit láttam - a legtökéletesebb - Scholes. Sokszor beszéltem errõl Xabi Alonsoval. Scholes fenséges játékos, akiben megvan minden. Képes végsõ passzokat adni, gólt szerezni, erõs, nem pattan el tõle a labda, és el se adja. Ha spanyolnak születik, valószínûleg sokkal többre tartották volna."

Xavi

 

"A legkeményebb ellenfelem? Scholes a Manchesterbõl. Õ egy nagyon sokoldalú középpályás."

Zinedine Zidane

 

"Rooney a világ egyik legjobb játékosa, nagyon szeretem nézni a játékát. De ha egyetlen egy játékost kellene kiemelnie a történelmükbõl, és mindazért, amit elért, akkor az Paul Scholes vagy Ryan Giggs lenne. Õk mind követendõ példái lehetnének bármely játékosnak."

Andres Iniesta

 

 

"Bárhová megyek a világban, az edzõk azt mondják nekem, hogy játékosként Scholes-t becsülik a legtöbbre. De ha azt gondolják, hogy megtudják szerezni, akkor csak az idejüket vesztegetik! Paul egy igazi, hamisítatlan manchesteri fiú. Imádja a klubot, semmi esély nincs rá, hogy távozzon. Ha egyszer mégis úgy döntene, hogy elmegy, akkor biztos nem nagyon tudna kimenni az épületbõl, de nem fog, egész életére itt marad!"

Sir Alex Ferguson, 2003. januárjában

 

"Nem én vagyok a legjobb, Paul Scholes az."

Edgar Davids, fénykorában

 

"Mondtam Morattinak, hogy Paul Scholes 'lehetetlen küldetés'. Esetében többrõl van szó, mint pénzrõl. Csak néhány háztömbnyire született az Old Traffordtól. Számára az egész futball arról szól, hogy a United mezét viselheti."

Pino Pagliara, az Internazionale tulajdonosa, Massimo Moratti tanácsadója 2000. júliusában

 

"Mindenkit beleszámítva, Paul Scholes-t választanám a Manchester Unitedbõl - õ generációja legjobb középpályása. Nagyon szerettem volna mellette játszani."

Pep Guardiola

 

"Elszoktam mondani mindenkinek, aki kérdezi - Paul Scholes a legjobb angol játékos."

Laurent Blanc

 

"Egy hihetetlenül tehetséges játékos, aki egy ettõl teljesen függetlenedett ember tudott maradni."

Roy Keane

 

"Nem hezitálnék, ha egyetlen nevet mondhatnék csak, aki szerintem a legjobb a futballban. Ez Paul Scholes. Az olyan játékosokkal, mint Denis Law és George Best nagyon élveztem, hogy csapattársak lehetünk, most pedig vannak olyan játékosok, akiknek a pályafutását nagyon közelrõl nyomon követem a Sir Alex Ferguson-érában. De nagyon sok szempontból Paul Scholes a kedvencem. Szeretem az eszességét és azt a meggyõzõdést, amivel játszik azért, hogy gyõzelmhez segítse csapatát utolsó passzaival, vagy éppen bivalyerõs löketeivel."

Sir Bobby Charlton

 

 

"A játékos, akit a legjobban tisztelek a Premiershipben? Könnyû - Paul Scholes."

Patrick Vieira

 

"Õ az egyik, akivel szeretnék egy szintre jutni. Õ a legjobb játékos a Premier Leagueben."

Cesc Fabregas

 

"Nem tudom megérteni, hogy Scholes miért nem lett soha az év legjobb játékosa. Már rég meg kellett volna kapnia ezt az elismerést. Talán ez azért van, mert nem keresi annyira a rivaldafényt, mint a többi 'sztár'."

Thierry Henry

 

"A világon senki nem tud úgy játszani, mint Scholes. Az egész pályát bejátszó passzai, és ahogy képes megváltoztatni a játék képét, valami egészen elképesztõ. Minden menedzser szeretné õt. De szerencsére itt játszik, és a mi sikerünkért hajt. Paul folyamatosan ezeket a dolgokat gyakorolja. Amikor befejezõdnek az edzések, õ mindig kint marad, és a lövéseket gyakorolja."

Dimitar Berbatov

 

"Miért nem játszik az angol válogatottban? Ez õrültség. Csak Angliában történhet ilyen. Scholes nagyszerû, fantasztikus játékos. Hihetetlenül tapasztalt, és számomra még mindig õ a világ egyik legjobb középpályása. Szerencsés a Manchester United, hogy van egy ilyen játékosa."

Jose Mourinho

 

"Paul Scholesnak volt gyerekként a legjobb agya a futballhoz, akit valaha láttam. Ismerjük be. Paul Scholes saját szintet képvisel."

Brian Kidd

 

"Paul Scholes lenne az egyik elsõ választásom, ha egy nagyszerû csapatot szeretnék összerakni - ez pedig mutatja, mennyire nagyra tartom õt. Ha lehetõségem lenne rá, õ lenne az egyik elsõ játékos, akit megvásárolnék."

Marcelo Lippi

 

"Scholes vitathatatlanul generációja legjobb középpályása."

Zinedine Zidane

 

"Õ egy nagyon sokoldalú, fantasztikus futballista. Mindig harcol a labdáért, és megpróbálja lerázni az örzõjét, hogy segíteni tudjon a társának - legyen szó a védekezésrõl, vagy éppen egy kapuralövésrõl. A Premiership bármely futballistájának Paul Scholes lehet az, akit felül akar múlni. Boldogan fejezném be a karrerem annyi éremmel, amennyivel Scholes rendelkezik. Fiatal vagyok, és remélem sikerül felülmúlnom õt - bár ez egyáltalán nem lesz könnyû."

Cesc Fabregas

 

 

"Paul Scholes."

Válaszolta Juan Sebastian Veron már a Chelsea játékosaként, amikor a világ legjobb játékosáról kérdezték.

 

"Paul Scholes egyszerûen fantasztikus. Ha mellette játszol, igazán csak akkor ismered fel, hogy milyen különleges tehetség is õ."

Michael Carrick

 

"Nagyon kevés játékos képes erre, de Scholes köztük van - és én tudom, hogy ott is volt. Éppen ezért nem lehet kérdés, hogy Paul Scholes Anglia legjobb játékosa. Õ rendelkezik a legjobb képességekkel, és aggyal. Senki nem hasonlítható hozzá."

Sir Alex Ferguson

 

"Anglia elveszítette legjobb játékosát."

George Best, Scholes válogatottbeli visszavonulását követõen

 

"Sehol nincs még egy ilyen játékos a földön."

Glen Hoddle

 

"Számomra ez Paul Scholes. Õ képes bizarr dolgokra az edzésen, ha azt mondom neki, 'Látod azt a fát ott?' - majd 30 méterre - õ pedig erre azt mondja, 'Eltalálom'. És így is történik. A klubnál mindenki õt tartja a legjobbnak."

Rio Ferdinand

 

"Nem cserélném el Scholest senkire. Elég egyértelmû, hogy õ a legsokoldalúbb játékos, akivel együtt játszottam. Õ a legjobb."

Gary Neville

 

"Mindig a legjobb helyen van, úgy tûnik, mindig a tizenhatosa környékén kószál, ha labdavesztés van. A tökéletes középpályás - ha egészséges, õ a legjobb. Néhányan el-el tûnnek bizonyos idõszakokra, de õ mindig a legjobbkor a legjobb helyen van. Õ az örök kedvenc számomra, hihetetlen. Ha helyzetbe kerül, akkor az gól, nem igaz?"

Micah Richards

 

 

"Nem fogunk soha még egy Paul Scholes látni. Õ egy legenda, és egy igazi fokmérõ. Õt nem érdekli a modern futballisták pályán kívül élt élete, de a pályán egy igazi világklasszis. Valószínûleg soha nem kapta meg azt az igazi elismerést a Manchester Uniteden kívül, amit megérdemelt volna, mert nem szerepelt a médiában. Nem adott interjúkat, soha nem tette ki magát ilyen dolgoknak. Nem tudom elhinni, hogy soha nem jelölték európai, világ, vagy akár csak helyi szintû elismerésekre, mert fénykorában 20 gólt szerzett a középpályáról. Hihetetlen, hogy soha nem nyert személyes elismerést, de tudva, hogy ha nyert volna valamit, és emiatt beszédet kellett volna mondania, akkor inkább le is mondott volna errõl!"

Darren Fletcher

 

"Õ az ország legjobb egy, vagy két passzos játékosa. Õ úgy látja át a játékot, mint senki más."

Terry Venables

 

"Ha megkérdezel futballistákat, hogy emeljenek ki egy játékost, akit a legtöbbre tartanak, sokan közülük Paul Scholes nevét mondanák. Tud szerelni, a passzai, és lövései pedig a legmagasabb szintûek. Õ hosszú idõ óta a legegyenletesebben teljesítõ, és a legtehetségesebb játékosa országunknak."

Alan Shearer

 

"Paul Scholes az elmúlt több mint harminc év legjobb angol középpályása. Valószínûleg egészen Bobby Charltonig kellene visszamennünk az idõben ahhoz, hogy olyan játékost találjunk, mint Scholes. Ha a labda a lábához ér, õ el tudná neked mondani, hogy a pályán lévõ összes játékos hol helyezkedik abban a pillanatban. A tudatossága valami egészen fantasztikus."

Gordon Strachan

 

"Paul számomra a legjobb játékos az angol válogatottból. Ez pedig aggasztja az ellenfeleket. Bármelyik válogatottal beszélve Paul Scholest emelik ki Anglia legjobb játékosaként. Részemrõl úgy érzem, hogy nem kapja meg azt az elismerést, amit megérdemelne. Õ egy világklasszis játékos, aki megérdemli, hogy olyan játékosokkal említsék egy lapon, mint Zidane vagy Figo."

Phil Neville

 

"Scholes az egyik legtökéletesebb futballista, akit valaha láttam. Az egyérintõs játéka fenomenális. Bármikor játszottam ellene, mindig úgy éreztem, hogy nem tudok közel kerülni hozzá."

Eidur Gudjohnsen

 

"Évek óta Paul Scholes a Premiership legjobb játékosa. Lenyûgözõ. Egész karriere során alulértékelt volt. Õ egy csapatjátékos, aki egy-két passzból megtudja oldani feladatát, jó döntéseket hoz a pályán, és irányítja a csapatát."

Thierry Henry

 

"Maximálisan tudatában van annak, hogy mi történik körülötte a tizenhatosnál, amiben sokkal jobb, mint a legtöbb játékos. Gyerekként mindig a legjobb idõben passzolta a labdát a tizenhatoshoz érve, de bizonyította, hogy ugyanolyan effektív tud lenni a tizenhatoson kívül is, jól felhasználva tapasztalatát. Nem számít, hogy kit akarok igazolni a középpályára, Scholesnak helye lesz, mint ahogy a világ bármely csapatnál is lenne."

Sir Alex Ferguson


The Republik of Mancunia

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!