Lindegaard óvatos a West Hammel

Anders Lindegaardot lenyûgözte a West Ham United szezonkezdete a Premier League újoncaként, és szerinte Sam Allardyce tanítványai komoly problémákat okozhatnak a Manchester Unitednek szerdán este.


Az angol pontvadászatban megfigyelhetõ stíluskavalkádhoz azonnali alkalmazkodás szükséges a szinte egymást érõ mérkõzések miatt, Anders pedig magabiztos benne, hogy megtarthatja helyét a kezdõcsapatban David de Geaval szemben, és képes lesz kezelni a West Ham csatárai által jelentett veszélyt.

 

"Kapusként az ember szeretné, ha minél kevesebb dolga akadna, de szinte megjósolhatatlan, hogy mi vár ránk, annyi féle stílusú csapat játszik a bajnokságban" - kezdte a dán portás a ManUtd.com-nak.

 

"Ha a Barcelona, vagy az Arsenal ellen játszol, akkor teljesen át kell állítanod az agyadat, mert õk rengeteg rövid passzal játszanak, éppen ezért mindig idõben oda kell érni, ahova szükséges, és mindig a tizenhatos környékén kell maradni."

 

"Viszont ha például olyan csapatok ellen játszol, mint a West Ham, a Southampton vagy a Stoke City, az egy teljesen más helyzet. Fel kell készülnöd a számolatlanul érkezõ beadásokra, és mindig készen kell állni ezek semlegesítésére. Talán egy kissé furcsán hangozhat, amikor a világ más bajnokságaiban azt mondják, hogy az angol futball fizikális. Ahol korábban játszottam, Norvégiában, ott folyamatosan próbára voltak téve a játékosok fizikálisan, a játékra, a passzolgatásra sokkal kisebb hangsúly került."

 

 

Köszönhetõen hatékony és dinamikus középpályájának, a West Ham United a bajnoki tabella elsõ felében tanyázik jelenleg, dícséretük pedig nem lehet teljes a szélrõl a tizenhatosra bejátszott labdák megemlítése nélkül.

 

"A West Ham egy teljesen más futballt játszik, mint mi" - tette hozzá Lindegaard.

 

"Kiszámolható a sikerük - minden a százalékos arányon múlik. Tudják, minél több labdát tudnak bejutattni az ellenfél tizenhatosára, annál több gólt fognak szerezni."

 

"Ez egy nagyon okos dolog, ha egy csapat elsõ évét tölti a legfelsõbb szinten, és meg akar ragadni ott. Eltudom képzelni, hogy egy olyan csapat számára a feljutás a Championshipbõl, mint a West Ham, minden csak a túlélésrõl szól, és ezt követõen lehet majd építkezni csak tovább. Megtudom érteni, hogy miért ennyire sikeresek a mostani játékukkal, ezt pedig nekünk tisztelnünk kell."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!