Carrickre kulcsszerep hárulhat

Michael Carrick nem játszott a hétvégén a Wolves ellen, azonban minden esélye megvan rá, hogy bekerüljön Sir Alex Ferguson szerdai kezdõcsapatába, amikor a városi rivális Manchester City ellen lépnek pályára az Eastlandsen.


A 29 éves középpályás 2006-ban indult manchesteri karriere alatt a lehetséges tízbõl nyolc alkalommal szerepelt a manchesteri városi derbin, és ezeken kétszer volt eredményes. Bár a szezon korai szakaszában teljesítményén erõsen meglátszott, hogy achilles sérüléssel bajlódik, az utóbbi idõkben el tudta kapni a csapat ritmusát - Carrick a hétvégi Wolves elleni gyõzelmet megelõzõen sorozatban hatszor lépett pályára - és kezdi visszanyerni korábbi formáját, amely csapattársa, Paul Scholes szerint létfontosságú volt a Manchester United sikere számára.

 

"Egy jó formának örvendõ Michael Carrick sokat hozzá tud tenni a csapat teljesítményéhez" - kezdte a veterán középpályás.

 

"Mindannyian tudjuk, hogy milyen remek játékos is õ. Egy egész álló napot végig bírna futni, emellett jól passzol, kitûnõen védekezik, és a gólok elõkészítésével, illetve a gólszerzéssel se akad problémája... az õ jelenléte a középpályán sokat jelent számunkra."

 

 

Carrick egy múlt héten adott interjúban elismerte, hogy formája nem ütötte meg a megfelelõ szintet augsztusban és szeptemberben, azonban Scholes elmondása szerint soha nem lehetett azt érezni, hogy csapattársa elvesztette volna hitét a képességeiben.

 

"Michaelnek voltak problémái, de mindennap keményen készült az edzéseken, és megpróbálta a lehetõ legjobb teljesítményt nyújtani. Türelmesen várt a lehetõségére, amit az utóbbi hetekben megérdemelten meg is kapott."

 

"Mindannyian szeretnénk sorozatban mérkõzéseket játszani, de ahhoz elég jól kell játszanod, hogy ez megvalósulhasson. Michael esetében utóbbi teljesült, és kivehette megfelelõen a részét a csapat sikereibõl. Az elmúlt hetekben nagyon jól ment neki a játék és remélhetõleg ez folytatódni fog."

 

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!