Sir Alex óvatos a javuló Szentekkel

Sir Alex Ferguson elárulta, szerdai ellenfelük, a Southampton edzõjérõl, Mauricio Pochettinoról csak kevés ismerettel rendelkezik, azonban a menedzser több, mint tisztában van az argentin által keltett hatással a Szentek háza táján.


Az Espanyol egykori elsõ embere ígéretesen kezdte meg karrierét a St Mary's-ben, miután Nigel Adkinst váltotta a kispadon, ugyanis egy nagyon értékes 0-0-s Everton elleni döntetlennel debütált Angliában, annak ellenére, hogy csak néhány edzéssel a liverpooliak elleni mérkõzés elõtt vette át csapata irányítását.

 

Amikor arról kérdezték, hogy elvégezte-e a szükséges információgyûjtést szerdai, Old Traffordon rendezendõ egymás elleni ütközetük elõtt, Sir Alex felfedte, hogy minden rendelkezésére erõforrást mozgósítani fog ennek érdekében.

 

"Igen, lesz róla néhány információm" - kezdte a skót menedzser.

 

"Nem sokat tudok róla, hogy õszinte legyek, de beszélni fogok a testvéremmel [Martin], miután járt megfigyelõként Spanyolországban. Nem igazán fog számítani ennek a mérkõzésnek a kapcsán, hogy még csak nem olyan rég óta van klubjánál, de már az Everton ellen is fantasztikus válasszal rukkoltak elõ."

 

"Gyõzniük kellett volna, mert fantasztikusan játszottak, és akár öt gólt is szerezhettek volna az elsõ félidõben. Tim Howard parádés teljesítménnyel rukkolt elõ az Everton kapujában, õk pedig kapufáig is eljutottak, Ricky Lambert pedig számos helyzetet elpuskázott. Remekül játszottak az Everton ellen, akik jó formának örvendenek, és õk se adták könnyen magukat."

 

"Úgyhogy nem vehetünk semmit se biztosra. Szerdán a Southampton ellen játszunk, aztán megyünk a Fulhamhez, majd hozzánk jön az Everton. Ezek nagy, és nehéz mérkõzések."

 

"A bajnoki címért folyó versenyfutásban a csapatok hullajtanak pontokat. Nem csak a Manchester City, hanem természetesen a Chelsea és az Arsenal is fog. Valószínûleg mi is elszórunk majd egy-két pontot, de a legfontosabb dolog, hogy elfogadjuk azt a tényt, hogy minden egyes mérkõzés egy külön kihívás, és ugyanolyan nehéz, mint a többi."

 

 

Miután már 26 éve ül a Vörös Ördögök kispadján, így Sir Alex Ferguson Anglia számos edzõjének vált mentorává, akit gyakran hívnak telefonon kollégái tanácsért. Éppen leváltása elõtt volt egy ilyen beszélgetése Pochettino elõdjével, Nigel Adkinsszel.

 

"Azt a napot megelõzõ napon beszéltem vele, hogy kirúgták" - tette hozzá.

 

"A helyzetével kapcsolatban hívott fel. Nem tudom megérteni ezeket a dolgokat. Szerintem éppen akkoriban kezdték el összekapni magukat. Talán két vereséget ha elszenvedtek 12 forduló alatt? Ez nem olyan rossz teljesítmény egy alsóházi csapattól."

 

"A Southampton szurkolói tüntettek mellette, és néhány transzparens is kint volt az Everton elleni meccsük során. Ez szép dolog azt tekintve, hogy felismerték Adkins milyen munkát végzett. Õ juttatta fel õket, az pedig nem éppen könnyû feladat."

 

"A menesztése elõtti mérkõzésen 2-0-s hátrányban voltak a Chelsea ellen, de talpra álltak és egyenlíteni tudtak. Az Arsenal ellen is hasonló volt a helyzet, és nyerhettek is volna 2-1-re, de valahogy a második góljuk nem akart megszületni. Azt tekintve, hogy milyen nehéz feladat a Chelsea ellen hazai pályájukon felállni, és kiegyenlíteni, az egy lenyûgözõ teljesítmény volt."

 

Bár Adkins elküldése csalódottsággal tölti el, a 71 éves edzõlegenda épp elég ideje van ahhoz a szakmában, hogy tudja, mennyire könyörtelen is a futball.

 

"Ez egy borzasztó része a futballnak. Mindenki csak azt veszi figyelembe, legyen az elnök, vagy tulajdonos, hogy a saját szája íze szerint éppen miként szerepel a csapat, és hogy bennmaradjanak."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!