Neville: Vigyázni kell Ronaldoval

Gary Neville jelezte a Manchester Unitednek, hogy Cristiano Ronaldo-t nem lesz könnyû megfogni a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája mérkõzéseken.


A Manchester United egykori kapitánya, Gary Neville hat szezonon keresztül játszott együtt a portugál csillaggal, mielõtt Ronaldo 80 millió font ellenében a Real Madridhoz igazolt 2009-ben.
 
Neville tisztában van azzal, hogy Ronaldo továbbra is a világ egyik legjobbja a védelem hatástalanítása ellen, és úgy érzi, hogy megérdemli, hogy egy lapon említsék Lionel Messivel, Maradonával és Pelével.
 
"Ronaldo kegyetlen" - mondta Neville. "Õ felmossa a padlót a védõkkel. Minden alkalommal azt csinál, amit akar. Ezt csinálta a Manchester City ellen is, amikor Maicon fogta õt. A bal oldalon fog játszani, de ha nem kap elég labdát, akkor középcsatárként vagy a jobb oldalon fog szerepelni."
 
"Õ megváltoztatta a United felfogását. Elõtte mindig négy középpályás volt - Beckham, Keane, Scholes, Giggs. Hét éven keresztül játszottam Beckhamemmel. Soha nem volt döntési szabadságunk, hogy hol játszunk a pályán."
 
"Aztán hirtelen nem volt elõttem senki, aki visszajött volna segíteni a balszélsõt megállítani. Ezekben az években vándorolt át olykor a bal oldalra. Sir Alex Ferguson azt mondta neki, hogy a jobb oldalon játszon, és végül a bal oldalon kötött ki. Ez ezidáig ismeretlen volt a számomra."
 
 
"Úgy döntött, hogy kitart saját álláspontja mellett, amely alapján területet keresett magának, és próbálta megtalálni az ellenfél leggyengébb láncszemét, akin kamatoztatta a tudását. Ráébredt, hogy így tudja kihozni magából a maximumot."
 
"Nála nem nagyon láttam tehetségesebb játékost. Folyton csak elõre tekintett, és mérkõzésrõl-mérkõzésre csak nyerni akart. Azt hiszem, ez volt a legfontosabb."
 
"Õ most egy szörnyeteg. Láttam szombat este játszani. Nem lehet védekezni ellene. Õ ugyanolyan kiszámíthatatlan, mint Messi és egy lapon említhetõ Pelével és Maradonával."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!