Gill június végén távozik posztjáról

David Gill 2013. június 30-i hatállyal távozik a vezérigazgatói posztról, melyet tíz éven át töltött be. Feladatát az eddigi ügyvezetõ alelnök, Ed Woodward látja majd el, míg Richard Arnold Woodward helyére lép elõ.


Az 55 éves David 1997 februárjában csatlakozott az igazgatósághoz, mint pénzügyi igazgató, majd 2003 szeptemberétõl vezérigazgatóként tevékenykedett. Tíz év után azonban lemond posztjáról, ám igazgatóként marad a Manchester United Football club stábjában. Lemondását követõen az eddigi alelnök, Ed Woodward látja el feladatait.

Davidet 2012 októberében az Angol Labdarúgó szövetség alelnökévé nevezték ki, majd jelölték az UEFA Végrehajtó Bizottságának közelgõ, májusi szavazására is.

"A legnagyobb megtiszteltetés volt, hogy 16 éven át szolgálhattam a Manchester Unitedet - az utolsó tíz évben vezérigazgatóként. A foci valaha volt legjobb menedzserével dolgoztam együtt és része voltam - úgy vélem - a világ legnagyszerûbb sportjában szereplõ legjobb klubnak" - mondta David Gill.

"Nagyon nehéz döntés volt, mert imádom a klubot és ahogy egy szurkolói molinón áll, ez 'több, mint egy vallás'. Igen hatalmas magasságokat éltem át, mint az 1999-es triplázás, vagy a 2008-as bajnoki és BL gyõzelem, de olyan mélységek része is voltam, mint a tavalyi bajnoki cím elvesztése az utolsó pillanatban. Ez az, ami ebben a sportban és ennél a klubnál oly ellenállhatatlan."

"Mindazonáltal mindig is tudatában voltam annak, hogy ennek a csodálatos intézménynek és csak egy ideiglenes õre vagyok. Úgy vélem, minden üzletbet frissíteni kell idõnként új menedzsenttel és ötletekkel, és tíz év után úgy gondolom, itt az idõ, hogy valaki más vegye át a stafétabotot."

 


"Nagyon örülök, hogy Ed elfogadta a szerepet. Több, mint hét éven át dolgoztam vele, ez idõ alatt a labdarúgás ügyeit nagyon jól megismerte, ami jó helyzetben tartja majd õt a jövõben."

"Várom, hogy továbbra is részt vegyek a klub igaztatóságában és remélem, hogy képes leszek nemzeti és európai szinten hozzájárulni a labdarúgáshoz."

"Szeretném megköszönni a Glazer családnak és az többi igazgató kollégának a támogatást, melyet az évek során adtak. De különösen szeretném megköszönni a klub fantasztikus stábjának a kemény munkáját, elkötelezettségét és lelkesedését, mely az egész szervezetre jellemzõ. Harmicöt éves üzleti pályafutásom során nem találkoztam hûségesebb, szorgalmasabb és profibb stábbal, mint ami a Unitednél van. Nem kérdés, a nagylelkû elkötelezettségük és tehetségük nélkül nem tudtuk volna megvalósítani mindazt, amit az utóbbi két évtizedben elértünk. Mindannyiuknak a legjobbakat kívánom a jövõre nézve!"

"Nincs ahhoz hasonló, mint amit a Manchester United jelent a világ sportjában és ha egy kis részt is vállaltam a klub hírnevének fenntartásában és növelésében, akkor az nagy megtiszteltetés."

Sir Alex Ferguson így reagált a hírre:

"Huszonhat éve vagyok a Unitednél és a 26-ból 23 év úgy telt el, hogy csak két fõnököm volt: Martin Edwards, aki ide hozott a klubhoz és David Gill. Mindkettejükkel élvezetes volt együtt dolgozni."

"David csodálatos vezérigazgató volt. Természetesen millió vitánk volt, de mindig élveztem azokat, mert tudom, hogy Davidnek két igen komoly tulajdonsága van: egyenes és a Manchester United számára az elsõ. A nézeteltérések soha nem személyes indíttatásúak voltak. Mindig a legjobbat akarta a Unitednek, legyen szó játékosokról, edzõpályáról vagy a személyzetrõl."

"Nagy veszteség számomra az, hogy távozik a posztjáról, de az, hogy marad az igazgatóságban arra ösztönöz, hogy távozása õszinte lépés volt, mert úgy érzi, eljött az idõ a klub számára a továbblépéshez. Ha találtam volna bármi olyan módot, amivel meggyõzhettem volna a maradásról, megtettem volna. De a döntését meghozta, amit én tiszteletben tartok."

"A Manchester United számára õ egy fantasztikusan sikeres ember volt és marad is. A sikeres emberek összes kvalitása beleivódott: energia, õszinteség, tisztesség, egyéniség és döntéshozói képesség. Minden jót kívánok neki, bármilyen kihívás elé is néz a jövõben!"

 


Joel Glazer, a United társelnöke:

"David jelentõs szerepet játszott a Manchester United sikereiben a 10 éves vezérigazgatói tevékenysége során, a pályán és azon kívül elértek hatalmas megnyugvást jelenthetnek számára."

"Fáradhatatlan szószólója volt a Manchester Unitednek és a futballban elfoglalt szerepét és a Manchester United alapítványának hajtó erejét - mely a klub nevének erejét használja - arra használta fel, hogy javítsa a Manchester környéki, azokon túli hátrányos helyzetû közösségek életét."

"Õ egy olyan valaki, aki híres a tisztességrõl és becsületességrõl, egy olyan férfi, aki a teljes stáb hûségét és mindennemû elkötelezettségét váltotta ki. Felbecsültetlen bizalmas és tanácsadó volt az elmúlt nyolc esztendõben. Nagyon örülök annak, hogy beleegyezett abba, hogy az igazgatóságban maradjon, ezzel tapasztalata és tanácsai nem vesznek el számunkra."

"Remélem, hogy a meghozott döntése az európai foci hasznára lesz az UEFA Végrehajtó Bizottságának szavazása után."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!