Scholes csendes visszavonulást tervezett

Paul Scholes szombat este a United bajnokavatójának elõestéjén jelentette be, hogy a szezon végén visszavonul, így Sir Alex Fergusonnal együtt az utolsó mérkõzésük volt tegnap az Old Traffordon.


Ez már szinte klasszikus Scholestól, ismét visszavonul, de ezúttal azonban végleg.

 

A Sky Sports-nak adott interjújában barátja és egykori csapattársa, Gary Neville arról kérdezte, mit szól ahhoz, hogy újabb visszavonulása után nem õ volt a figyelem középpontjában: "Ennek kifejezetten örülök! Ez egy tökéletes hétvége a számomra. Mielõtt visszavonulok, játszom egy órát és utána feltûnés nélkül lesétálhatok a pályáról."

 

Scholes elmesélte, hogyan tudta meg menedzsere nyugdíjba vonulásának hírét: "Szerda reggel összehívta a játékosokat az öltözõben és elmondta nekünk, hogy eljött az idõ, visszavonul. Szinte sokkot kaptunk, és nem jutottunk szóhoz. Erre senki sem számított."

 

Scholes hasonlóan Sir Alexhez, idén befejezi csodálatos pályafutását.

 

"Anno teljesen meg voltam gyõzõdve arról, hogy helyesen cselekszem, de hogy õszinte legyek rövid idõ elteltével, üresnek éreztem a hétvégéket. Hiányzott a játék. Igaz, jól éreztem magam a tartalék csapat edzésein, de amikor megtudtam, hogy szükség van rám, senki sem tarthatott volna vissza. Úgy éreztem még maradt bennem a futballból, nem adtam ki magamból mindent. Nézd meg Sir Alexet, õ is végig csinálta!"

 

 

"Most viszont már biztosasan tudom, hogy itt az idõ. Nem mondom, hogy rossz szezon volt, mert nagyon élveztem a játékot."

 

"Azt hiszem, a futballt csak két módon lehet befejezni. Vagy a csúcson hagyod abba, vagy addig mész, amíg csak bírod. Az utóbbinál fennáll a veszélye a minõség romlásnak, viszont az elõbbinél, soha nem fog hagyni a gondolat, hogy vajon mindent megtettél-e a csapatodért, ami csak lehetséges. Én úgy érzem, most az utóbbi megoldást választottam."

 

"A természet bölcs és tõle megkapod a jelet, amikor százszázalékosan biztos lehetsz abban, hogy jól cselekedtél. Most már nyugodt vagyok, mert tudom, hogy mindent megtettem, ami fizikailag csak lehetséges.  Az elmúlt négy hónapban sokat bajlódtam a térdem miatt, bár sikerült felépülnöm és igyekeztem a lehetõ legjobb formámban játszani, de most már biztosan tudom, hogy itt a vége."

 

Arra a kérdésre, hogyan ünnepel, a következõt válaszolta: "A díjátadó után, ha vége a felvonulásnak és a vacsorának úgy gondolom, hazamegyek és szépen, a magam csendességében ünnepelek."

 

 

Paul Scholes minden idõk egyik legjobb futballistája, aki valaha is viselte a Vörös Ördögök mezét. Hihetetlen szerénysége különleges üde színfolt volt a szrtárfutballisták világában. A Manchester United szegényebb lesz nélküle. Reméljük továbbra is a klub közelében marad!

 

Sosem feledünk Scholes! 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!