Gill büszkén távozik

Miközben hamarosan távozik a klubtól, David Gill vezérigazgatóként eltöltött sikeres idõszakáról mesélt.


Az FA alelnökeként is dolgozó Gillt a közelmúltban nevezték ki az UEFA Végrehajtó Bizottságának tagjává miután úgy érezte, elérkezett az idõ arra, hogy távozzon a Manchester United élérõl és átarja helyét Ed Woodwardnak.

"Összesen 16 fantasztikus évem volt itt, tíz vezérigazgatóként, és Alex [Ferguson] valamint a Manchester United teljes stábja mellett dolgozni igazi kiváltság volt" - mondta Gill.

"Nem nézhetek vissza, csakis elõre tekinthetek, de nagyon élveztem ezt az idõt és az, hogy egy újabb Premier League címmel távozhatok, az csodálatos élmény számomra. Nagyon várom, hogy a következõ években láthassam a csapatot, ahogy több trófeát nyernek, de már kicsit más köntösben mindezt."

 


Hivatali ideje egyik legnagyobb kihívása volt, hogy a londoni páros - Arsenal és Chelsea - sikereit megállítsa és visszaszerezze a trófeát a Manchester United számára.

"2003-ban vettem át a vezérigazgatói posztot, a következõ évben az Arsenal megnyerte a bajnokságot. Aztán a Chelsea nyert két éven át Jose Mourinho irányításával. Beszélgetve Sir Alex Fergusonnal és Carlos-szal [Queiroz], úgy érezték, változtatni kell a csapaton, szóval a 2006/07-es bajnoki cím nagyon fontos pillanat volt és aztán gyorsan követte a 2008-as is."

"Moszkvát sem lehet elfelejteni. Bocsánatot kellett kérnem olyanoktól, mint Sepp Blatter és Michel Platini azért, ahgyan ünnepeltem, miután megnyertük a mérkõzést! Ez a szép ebben a klubban, mely oly sok büszke pillanatot adott nekem. Vannak más dolgok is, mint a stadion vagy Carrington fejlesztése, de a Manchester United arról szól, ami a pályán történik."

"Sokat tanultam Alex-tõl. Nagyon remek kapcsolatunk van és sokat profitáltam azóta, hogy 1997-ben ide kerültem és megismertem õt, még ha nem is dolgoztam közvetlenül neki. A legjobbat akartuk a klub számára, úgyhogy mindig próbáltam együtt dolgozni vele, hogy kézbesíteni tudjam az akaratát. Az évek során nagyon jó munkakapcsolat alakult ki köztünk, sõt barátság is és ez olyan, amit mindig nagyra fogok becsülni."

 


Miközben Woodward elkezdi új szerepkörét, az átigazolási ügyek intézése új kezekbe kerül David Moyes érkezésével is, és nem kétséges, néhány új tehetség is érkezni fog.

"Ed átveszi tõlem a feladatokat és kiváló munkát végez" - folytatta Gill. "Több mint boldog vagyok, hogy azon a területen [átigazolás] neki adhatok bármilyen tanácsot."

"Jön David, együtt dolgozik majd Eddel, értékelik a csapatot és eldöntik, minden egyes személynek mire van szüksége. Nagyon pozitív kilátások vannak, nagyon várom, hogy fényes jövõ elé nézzen a csapat."

Amikor arról kérdezték, milyen konkrét tanácsot tudna mondani utódjának, Gill így felelt: "Ez egy jó kérdés. Próbálja megtartani a Manchester United értékeit, szellemiségét, mely arról szól, hogy ez egy családias klub - még akkor is, ha ez manapság egy multinacionális márkává alakult."

"De kritikus fontosságú, hogy a családias szellemiség megmaradjon, miközben azt is meg kell érteni, hogy egy sikeres üzletet kell vezetni, miközben ez sport is. Ed már sok év óta a klubnál dolgozik, úgyhogy õ érti mindezt."

"Egyensúlyban kell lennie az üzletnek és a sportnak. A labdarúgásban vannak hullámvölgyek. Egy szezon során jó vagy, majd a kövezketõben nem annyira. Ekkor figyelni kell arra, hogy sem a sikereket, sem a mélypontokat ne éld meg túl érzelmesen."

"Ezt próbáltam tenni, felismerve, hogy 1878 óta ez van a Manchester Unitednél, miközben te csak egy idõszakért vagy felelõs és az egyetlen dolog, amit tehetsz, amikor eljön a távozás ideje, hogy a lehetõ legjobb formában próbálod átadni a klubot az utódnak, hogy õ a következõ szintre lépjen vele."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!