Többször játszhatnak a legendák

David Gill, a Manchester United ügyvezetõje elmondta, tervbe van véve, hogy a jövõben több mérkõzés legyen, amin a legendák játszanak.


A Vörös Ördögök veteránjai vasárnap több, mint 60 ezer nézõ elõtt a Real Madrid legendái ellen szerepeltek az Old Traffordon és 800 ezer fontnál is többet gyûjtöttek a Manchester United alapítványának. Minden résztvevõ számára élvezetes alkalom volt ez és Gill úgy érzi, egy másik világhírû klub ellen is hasonló jótékonysági eseményt lehetne alkotni két mérkõzéses formában, mint amit a spanyolok ellen szerveztek.

"Úgy vélem, valószínûleg pár évente kell csinálnunk ilyet" - tájékoztatta Gill a Manutd.com-ot. "Ez a tervünk. Nem akarunk minden évben, de két évente megtehetünk valamit."

"Egy újabb idegenbeli mérkõzés egy másik nagy európai csapat ellen, majd 2015-ben visszatérnénk az Old Traffordra visszavágó erejéig. Ezt akarjuk megvalósítani és a legfontosabb, hogy ezzel fantasztikus pénzekhez juthat az alapítványunk, amivel céljaikat segíthetik."

A JLS, Tinchy Stryder és Amelia Lily fellépése is rengeteg érdeklõdést generált ezen a családi eseményen, látványos délutáni szórakozást nyújtva az Álmok Színházában.

"Fantasztikus volt" - folytatta David a Red Heart United napról. "Egy csodálatos esemény volt és egy szép alkalom. Rengeteg pénzt gyûjtöttünk egy jó ügy érdekében, aminek nagyon örülünk."

"Az idõjárás is kegyes volt hozzánk, láttuk a közönség lelkesedését és azt, hogy a játékosok nagyon élvezték az egészet - visszatértek olyanok, mint Ruud [van Nistelrooy], aki ráadásul nagyszerû gólt lõtt a Stretford End elõtt. Remek esemény volt az elõadókkal együt, de rengeteg munkát jelentett az alapítány és a klub embereinek. Ezek az események nem csak úgy megtörténnek - a színfalak mögött elképesztõ munkába kerül, hogy olyan napot alkossunk, amilyen volt."

 


Van Nistelrooy gólja volt a csúcspont a United számára, amely végül 2-1 arányban kikapott a Real Madridtól, ezzel összesítésben 5-3-ra a spanyolok gyõztek.

"Az elsõ félidõben Edwin [van der Sar] tartott minket meccsben egyértelmûen, ahogyan tette azt éveken át, de amint Ruud csapatot váltott és nálunk játszott, támadásainkhoz sokkal nagyobb lendületet adott. Nem tudtunk betalálni, amikor Dwight [Yorke] eltalálta a felsõ lécet, de remek találkozó volt, a legfontosabb dolog pedig az volt, amiért az egészet megvalósítottuk."

Az ügyvezetõ távozik posztjáról a hónap végén, de marad a Unitednél, így továbbra is rendszeresen látni fogja a United mûködését.

"Talán sokkal kipihentebb leszek" - válaszolta Gill arra a kérdésre, még nagyobb élvezettel tud-e majd gólokat ünnepelni. "Majd meglátjuk. Június végén távozom, ami még további négy hét, de nagyon nagy út volt és nagyon élveztem. Igazgató leszek, úgyhogy kijövök majd a mérkõzésekre, de a játékosok dolgait David Moyes és Ed Woodward intézik majd. Ragyogó volt az egész és bárki, aki ezért a klubért dolgozik, igazán szereti és élvezi azt. Ez volt az én esetemben is, ám most nagyon várom, mi jön."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!