Sir Alex: Problémás sérülések a középpályán

Sir Alex Ferguson reményei szerint Darren Fletcher felépül bokasérülésébõl az Arsenal elleni bajnokira, míg Paul Scholes játéka kérdéses a Blackburn ellen, így a skót menedzser kisebb problémával küzd a középpálya összeállításakor.


Scholes esetében abban reménykedik a szakmai stáb, hogy "gyõzedelmeskedik" ágyékhúzódása felett, amelyet még a Rangers elleni 1-0-s gyõzelem alkalmával szedett össze szerdán este. Ha mégsem tudja vállalni a játékot Sam Allardyce Roverse ellen, akkor más opció után kell nézni a középpálya közepén.

 

Azonban Sir Alex Fergusonnak nem kell pánikolnia, ugyanis szerdán visszatért Anderson a csapatba, aki a kispadról beállva játszott több, mint 25 percet, és Michael Carrickkel alkothatnak párost a középpálya motorjában. Mellettük még Ryan Giggs, aki sérülésébõl visszatérve 90 percet töltött a pályán az Ibroxban, illetve Park Ji-sung is bevethetõ középen, ha éppen arra van szükség.

 

"Scholes játéka kérdéses ágyékproblémája miatt, míg Darren Fletcher továbbra sem bevethetõ - bokasérülése van" - kezdte a skót menedzser péntek reggeli sajtótájékoztatóját.

 

"Nagyon jó lenne, ha Darren már egészséges lenne az Arsenal és a Chelsea elleni mérkõzésekre. Emellett abban reménykedünk, hogy Paul játszhat már a Blackburn ellen is, de majd meglátjuk. Természetesen Antonio Valencia, Owen Hargreaves, és Michael Owen továbbra is sérültek, a többiek jól vannak."

 

A 69. életévében járó edzõlegenda pihentetésüket követõen visszahívja a védelembe a csapatkapitány Nemanja Vidicet, és Rio Ferdinandot, akik így feltöltõdve állhatják a Rovers támadószekciójának próbálkozásait.

 

"Meccsrutint kellett biztosítanunk Chris Smalling és Jonny Evans számára is" - magyarázta, miért hagyta ki a Rangers ellen két legjobb védõjét.

 

"Mindketten kimagasló képességekkel rendelkeznek, a klub jövõjét jelentik. Már játszottak hasonló mérkõzéseken és szerdán este is láthattuk, hogy remekül végezték a dolgukat. A West Ham ellen is számítok rájuk. Ezt a játékospolitikát alkalmazzuk már évek óta, és ez nem fog változni."

 

"Nemanja és Rio is egészséges, mindketten játszani fognak holnap." - mondta, mielõtt hozzátette volna, hogy a páros tapasztalata döntõ jelentõségû lehet a Blackburn ellen.

 

"Egy olyan csapattal fogunk farkasszemet nézni, akik rengeteg labdát ívelnek a tizenhatoson belülre. Nem fognak azért játékstílust változtatni, mert a Manchester United az ellenfelük. Az ilyen mérkõzéseken, amilyen például a Stoke elleni is volt, a középhátvédek létfontosságúak. A legfontosabb dolgunk, hogy minél többet legyen nálunk a labda, és elkerüljük, hogy sok labdát tudjanak a tizenhatosunkon belülre juttatni."

 

 

Megbirkózni a folyamatos sérülések okozta problémákkal már nem újkeletû feladat Sir Alex számára, ám bizakodó a csapat erõnléti állapotát illetõen.

 

"Néha cselekedni kell és szerdán meg is tettük a kellõ változtatásokat, és ugyanezt fogjuk tenni a West Ham ellen is jövõ szerdán." - tette hozzá.

 

"A fiatalok fognak játéklehetõséget kapni, nagy kihívás lesz ez számukra. Nagyon erõs keretünk van, különösen a támadószekciót illetõen. Michael Owen nem bevethetõ, azonban visszatért Wayne Rooney, emellett ott van Berbatov, Nani, Obertan, Kiko, Chicharito, Bebe, és mostanra már Ryan Giggs is - utóbbi visszatérése nagyon fontos, és az hogy végig játszotta a szerdai mérkõzést, jó elõjel - úgyhogy rengeteg lehetõség közül válogathatok. Az egyetlen csapatrész, ahol gondokkal küzdök, az a középpálya, miután Darren sérült és Paul játéka se vehetõ biztosra. De Anderson is visszatért szerencsére, szerdán már a csereként pályára lépve szerepelhetett."

 

A brazil középpályás mellett még egy játékos, Wayne Rooney visszatérése is pozitív lelkiállapotba hozhatja Fergusont.

 

"Minél többet kell játszania, ez a legfontosabb cél számára."

 

"Még egy kicsit be volt rozsdásodva szerdán este. Azonban, amikor értékesítette a büntetõt, újra visszatért közénk. Az utolsó percekben kimondottan jól játszott, szerintem nagyon élvezte az egész mérkõzést. Bátorságra vall, hogy elvégezte a tizenegyest - azt hittem Ryan vagy Anderson fogja elvállalni - de fantasztikusan lõtte be, remélhetõleg ez nagy elõrelépést jelent számára." 

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!