Közelebb a világbajnoksághoz

Javier Hernandez Mexikója valamint Antonio Valencia ecuadori válogatottja péntek este nagy lépést tett afelé, hogy kijusson a 2014-es világbajnokságra.


Bár Mexikó esélyei még úgy sem valami nagyok, hogy az Azteca Stadionban Raul Jimenez kései, ollózós találatával végül az El Tri 2-1-re legyõzte Panamát. Mexikó szerezte meg a vezetést a meccsen még Oribe Peralta révén, majd a második játékréz elején Chicharito elõtt adódott lehetõség, hogy megduplázza elõnyüket, de a kapus könnyedén hárított.

Tíz perc volt hátra a találkozóból, amikor Panama egyenlített, sokkolva ezzel mindenkit a stadionban, de Jimenez a találkozó vége elõtt nem sokkal elképesztõ, ollózós gólt szerzett 16 méterrõl. A gyõzelemmel Mexikó a CONCACAF-zóna 4. helyén áll.

Eközben Antonio Valencia kulcsszerepet játszott abban, hogy Ecuador 1-0 arányban legyõzte a 2010-es VB-n elõdöntõt játszó Uruguay gárdáját. A Vörös Ördögök szélsõje adta a mérkõzés egyetlen gólpasszát, lapos centerezését Jefferson Montero közelrõl lõtte a hálóba a 30. percben.

 


Ez a gyõzelem azt jelenti, Ecuadornak egy pontra van szüksége ahhoz, hogy biztosan kijusson a jövõ nyári versenyre. Valenciáék kedden azzal a Chilével találkoznak, akik már biztosították helyüket a VB-n.
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!