Hernandezék utolsó esélye

Javier Hernandez és Mexikó válogatottja kapott egy utolsó esélyt arra, hogy ott legyen a jövõ nyári világbajnokságon, miközben Antonio Valencia és Angelo Henriquez csapata már kijutott Brazíliába.


Míg Ecuador és Chile automatikus kijutást érõ helyen tanyázik a dél-amerikai selejtezõcsoportban, addig Mexikó a rájátszást érõ helyet csípte csak el a CONCACAF-zónában, miután 2-1-re kikapott Costa Ricától. A United csatára kezdõ volt és egy órát játszott, lecserélése után nem sokkal született Costa Rica második találata Alvaro Saborio révén, amivel a gyõzelmet is megszerezték a hazaiak.

Mexikónak a jövõ hónapban Új-Zéland ellen kell játszania oda-visszavágós alapon - bár ha másik pályán nem lett volna akkora drámai végjáték, Hernandezék nem játszhattak volna pótselejtezõt sem. Ugyanis Panama a 92. percig vezetett hazai pályán a már kijutott Egyesült Államok ellen és azzal az eredménnyel Mexikó nem ért volna pótselejtezõt érõ helyre. Az USA azonban az utolsó pillanatokban megfordította az eredményt és 3-2-re megnyerték a találkozót, Panama így elbukta a lehetõséget.

 


Nem volt ennyire drámai a helyzet Antonio Valencia számára, bár Ecuador 2-1-re elveszítette a Chile elleni, utolsó világbajnoki selejtezõjét. Valencia végig a pályán volt, egy sárga lapot gyûjtött be. Annak ellenére, hogy Uruguay 3-2-re legyõzte Argentínát és Ecuador kikapott, mégis utóbbi csapat biztosította helyét jobb gólkülönbségének köszönhetõen a nyári sorozatra. Az ecuadori játékosok és a kapitány, Reinaldo Rueda Christian Beniteznek ajánlották eredményüket, aki 27 évesen még júliusban hunyt el szívinfarktusban.

Angelo Henriquez nem szerepelt a gyõztes chilei csapatban, de reménykedhet abban, hogy a nyári világbajnokságra kiutazhat a nemzeti csapattal.
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!