Öröm Evra és Nani számára

Két résztvevõvel nõhet a Manchester United világbajnoki kontingense, miután Nani és Patrice Evra is hozzásegítette csapatát ahhoz, hogy kijusson Brazíliába.


Mindkét játékosnak és csapataiknak volt tennivalójuk a pótselejtezõk keddi visszavágóin, hiszen Naniék csak 1-0-ra nyertek az elsõ mérkõzésen, míg a franciák 2-0-ás vereséget szenvedtek Ukrajnában. De mindkét gárda megfelelõen elvégezte a feladatát, a stockholmi Friends Arenában igen drámaira sikeredett egy olyan párharc, melyet sok helyen Zlatan Ibrahimovic és Cristiano Ronaldo csatájaként reklámoztak.

Ez be is jött, hiszen a meccs mindegyik találatát ez a két játékos szerezte. Ronaldo - látva, hogy Ibrahimovic duplázott - mesterhármast szerzett, Portugália 3-2-re gyõzött és 4-2-es összesítéssel kijutott a jövõ évi világbajnokságra.

Eközben Franciaország Párizsban már az elsõ félidõben ledolgozta hátrányát a liverpooli védõ, Mamadou Sakho és a madridi Karim Benzema góljainak köszönhetõen, majd a második félidõben, 16 perccel a találkozó vége elõtt Sakho második gólja bebiztosította a gyõzelmet - és továbbjutást ért - a közben tíz emberre fogyatkozó ukránok ellen - a vendégektõl Yevhen Khacheridit a második félidõ elején állította ki a játékvezetõ második sárgája után. Evra egyike volt azon öt további játékosnak, akik sárga lapot szedtek össze, de hamar feledtette ezt a gyõzelem íze.

 


Shinji Kagawa volt az egyetlen olyan Vörös Ördögök, aki kedden gyõzelmet ünnepelhetett barátságos meccsen. Ugyanis Japán 3-2-re legyõzte azt a Belgiumot, melybe Marouane Fellaini a második félidõre állt be. A vendégek góljait Yoichiro Kakitani, Keisuke Honda és a csereember, Shinji Okazaki szerezte, a belgáknál Kevin Mirallas és Toby Alderweireld volt eredményes.

A Wembley-ben Wayne Rooney, Tom Cleverley és Chris Smalling is az angol nemzeti csapat kezdõjében kapott helyet, amely 1-0-ra kikapott a németektõl. A mindent eldöntõ gólt Per Mertesacher, az Arsenal védõje szerezte fejesbõl. A három United játékosból csak Smalling játszotta végig a mérkõzést - Cleverleyt a 64. percben Jack Wilshere váltotta, Rooney helyére nem sokkal késõbb Ross Barkley állt be.
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!