Mackay nagy rajongója Moyesnak

Malky Mackay már nagyon várja, hogy összemérhesse erejét David Moyesszal, amikor vasárnap Cardiffba látogat a Manchester United.


Mackay felfedte, mennyi segítséget kapott karriere során Moyestól, és hiszi, hogy a Manchester United a legmegfelelõbb embert szerzõdtette kispadjára Sir Alex Ferguson utódjaként, a gyengébb szezonkezdés ellenére.

 

Az elmút hat hétben a Vörös Ördögök formája észrevehetõen javult, Mackay pedig tudta, hogy nem fog sok idõbe telni, míg Moyes megmutatja, hogy képes ellátni azt a nem éppen egyszerû feladatot, amely Anglia egyik top csapatának vezetésével jár együtt.

 

"Azt gondolom, hogy az Old Traffordon a megfelelõ döntést hozták meg az utódlást illetõen" - kezdte Mackay a Sky Sports News "Weekend Warm-Up" címû mûsorában.

 

"Az, ahogyan dolgozott az Evertonnál eltöltött ideje során, illetve az ott eltöltött tíz éve és ahogyan felépítette a klubot, azt irányozta elõre, hogy a következõ lépés számára a Manchester United vezetése lehet."

 

"Mikor Skóciában jártunk a pro-lincenszes képzésre, meghívott minket hozzájuk, hogy töltsünk vele egy hétvégét."

 

"Imádtam, ahogy képes volt belemenni a részletekbe, nyitott volt mindenre és mindenkire, és szívesen osztott tanácsokat is. Vasárnap a Wigannel játszottak, megnéztük a mérkõzésüket, aztán hétfõn pedig körbevezetett minket az edzõközpontjukban, majd eltöltöttünk vele pár órát a menedzsment különbözõ aspektusairól beszélgetve."

 

"Õ olyasvalaki, akire felnézek, és hihetetlenül lenyûgözött."

 

 

Moyes és Ferguson karakterének összehasonlíthatóságáról is egyöntetû véleménye van a skót menedzsernek.

 

"Szerintem vannak egyértelmû értékek, amelyekben hasonlítanak, ilyen például a kemény munka, és az, hogy igazán jó szemük van a részletekben rejlõ dolgok észrevételére, illetve nem utolsó sorban a gyõzelemre való igazi törekvésben."

 

"Beszéltem Daviddel a nyáron, hogy gratuláljak neki a sikeréhez, majd ezt követõen megint beszéltem vele öt-tíz percet a külföldi tulajdonosokról, mert természetesen az, hogy a Glazer család tulajdonolja a Manchester Unitedet, egészen mást jelent, mint az, amit korábban megszokhatott."

 

"A kezdetekkor mindig alázatosságra van szükség, de türelmesnek és nyugodtan is kell maradnod ezzel egyidõben és tudnod kell azt is, hogy honnan származnak, mik az elvárásaik."

 

"Meg kell értened a különbözõ kultúrákat, és a másként való gondolkodást is, emellett pedig azt is, hogy milyen a hozzáállásuk - hogy csak az üzleti oldalát tekintik-e ennek a dolognak, vagy a futballal kapcsolatosan is vannak elvárásaik. Szóval igen, ez olyan dolg, amit tõle tudtam meg.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!