Ole: Fantasztikusok voltak a játékosok

Ole Gunnar Solskjaer megbízott menedzseri időszaka tökéletesen kezdődött egy meggyőző, 5-1-es idegenbeli győzelemmel, a Cardiff City ellen.


A norvég menedzser nagyon elégedett volt csapata támadó felfogásával, különösen tetszett neki az a gyorsaság, amivel a támadásokat vezették, de a hátsó négyes stabil teljesítményére sem panaszkodhatott.

 

Fantasztikus reakció
"Szerda este érkeztem meg, úgyhogy csak csütörtökön és pénteken dolgoztunk együtt. Lehet, hogy az a sok sms, amit Wazzától (Wayne Rooney-tól) kaptam segített ma nekünk! Azt írta, hogy a játékosoknak élvezniük kell a labdarúgást, mosolyogni kell, támadni, az igazi Manchester Unitedként játsszunk, és én pont ezt kértem a játékosoktól, mert ez egy nehéz hét volt a számukra. Kismillió dolog kavargott a fejükben, úgyhogy remekül reagáltak."

 

A védőink kulcsfontossága
"Tegnap (péntek) edzésen azt gyakoroltuk, hogy Ashley Young támad, Luke Shaw támogatja Anthony Martialt, mert ő remek egy az egy ellen, és Ash is megtudja verni az emberét a jobb oldalon. Ez remekül működött a meccsen."

 

Kemény munka
"A teljesítményünk javításán dolgozni a legegyszerűbb a világon, mert az nem kerül semmibe. Ez csupán hozzáállás és alkalmazás kérdése a srácok részéről. A focisták általában csak egy kicsivel futnak többet a várhatónál, de amikor olyan játékosok vannak a támadó szekcióban, mint Jesse és Rash, ők rengeteget futnak!"

 

Kiváló védekezés
"Azt akarjuk, hogy minden mérkőzést ugyanúgy közelítsenek meg - passzoljanak előre. Természetesen minden meccs más kihívás elé állít, de a Cardiff ellen tudtunk a védekezésre építeni. Szerintem a két középhátvéd, és a két szélső védőnk is zseniális volt."

 

 

 

Sok minőséggel rendelkezünk
"Remek öltözőnk van. A játékosok a legjobb formájukban akarnak játszani a csapatért. A Manchester United címere van a mezükön, és ez nem véletlen. Azért vannak a klubnál, mert minőséget képviselnek. Amikor megérkezel a klubhoz és új emberekkel találkozol, akkor izgatott vagy, de őszintén szólva, soha nem aludtam olyan jól, mint előző éjszaka, mert hirtelen úgy éreztem, hogy megnyugodhatok. Kieran McKenna és Michael Carrick rengeteget segítettek és kitűnő munkát végeznek a srácokkal."

 

Egyszerre csak egy meccs
"Egyszerre csak egy meccsre fogunk koncentrálni. Nyolc pontos lemaradásunk van az előttünk álló csapattól, ezért csak az aktuális meccsre figyelhetünk. Szerdán a Huddersfield ellen játszunk. Hadd élvezzék a srácok a győzelmet, vasárnaptól viszont már előre tekintünk."

 

Dolgoznunk kell
"Nem tehetünk mást, minthogy a következő edzésre összpontosítunk, és azokon fogunk dolgozni, amiben fejlődnünk kell. Én és Mick Phelan, magunkkal hoztuk az ötleteinket is, ezeket pedig lassan, de biztosan szeretnénk gyakorlatba ültetni."

 

Újra félelmetes hellyé kell tenni az Old Traffordot
"Ez nagyon fontos, mert amikor én játszottam az Old Traffordon, otthon éreztem magam. Ha nem lőttünk gólt egész meccsen, még a 90. percben is azt gondoltuk 'Meg tudjuk nyerni'. Ez a meccs (a Cardiff ellen) nem fog mindig megtörténni. Egyszerűen nem lehet minden meccsen az első három percben gólt szerezni, majd öt góllal zárni a végső sípszó után. Lesznek olyan napok, amikor nem a hálóban fog kikötni a labda, hanem csak a kapufát fogjuk eltalálni, úgyhogy a türelmet és a soha-nem-adjuk-fel hozzáállást kell visszahozni az Old Traffordra, mert attól félni fognak a csapatok."

 

Büszkén vezettem ki a Unitedet a pályára
"Ez nem kérdés. Már alig várom, hogy az Old Traffordon is én vezethessem ki a csapatot."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!