Legendák, akiket szeretünk: Paul Scholes

Azokat a futballistáinkat említjük legendaként, akik tetteikkel beleégették nevüket a Manchester United történelmébe.


A United Uncovered írásában, Paul Scholes elõtt tisztelgünk.

 

Miben különbözött õ a többi nagy futballistától? Csendes, szerény és allergiás a reflektorfényre. Paul Scholes egy igazi régi vágású alakja a futballvilágnak. A "Class of '92" diplomását nem vonzotta a sztároknak kijáró felhajtás, pedig kevés szórakoztatóbb elõadást láthattunk a futball színpadján, mint ahogy a salfordi születésû középpályás játszott illusztris karrierje alatt. Kivételes stílusa és lelkesedése Scholesy nevét az intelligens futball márkájává tette. "Scholes vitathatatlanul generációja legjobb középpályása." (Zinedine Zidane)
 
Mi volt a legnagyobb pillanata? Nehéz ezt megmondani egy olyan játékosról, akinek kivételes tehetsége 19 szezont átölelve segítette gyõzelemhez a Vörös Ördögöket. Scholes legújabb interjújában a 1999-es FA-kupában szerzett gólját említi a Newcastle ellen. Ezzel a találatával is hozzájárult a United történelmi csúcspontjához. A másik csoda-góljaként 2008-ban a Barcelona elleni találata említhetõ.
 
Mit mondott õ magáról? "Nem vagyok a szavak embere, de azt elmondhatom, hogy a futball a mindenem, mindig ezt akartam csinálni és megtiszteltetés számomra, hogy ilyen hosszú idõn keresztül a Manchester United játékosa lehettem."
 
 
Mit mondtak róla mások? "A futball egy nehéz játék, de ha Paul Scholest nézed könnyûnek tûnhet minden. 2009-ben a Wembleyben odamentem hozzá, amikor lefújták a meccset. Mezt cseréltünk és megráztam a kezét, hogy köszönetet mondja a játékáért. És õ azt mondta nekem: "Én köszönöm". Haza vittem a mezét, méltó helyet kerestem neki az otthonomban és elmeséltem a páromnak, hogy milyen nagy játékos is Scholes. Mindig is szerettem volna olyan lenni, mint õ." (Andres Iniesta)
 
Mit mondunk róla mi? "Nagyon kevés játékos képes arra, amire Scholes. Nem lehet kérdés, hogy Anglia legjobb játékosa. Õ rendelkezik a legjobb képességekkel és aggyal. Senki nem hasonlítható hozzá. Paul pótolhatatlan." (Sir Alex)
 
Mit mondanak a számok? 718 mérkõzés, 155 gól, 25 trófea a Unitedben. Többek között 11 bajnoki cím, 5 FA Community Shields gyõzelem, 3 FA-kupa trófea, és két Bajnokok Ligája diadal. Nem rossz egy asztmában szenvedõ sportolótól! 
 
Mi az, amit nem sokan tudnak róla? Scholes gyerekként  krikettezett a Middleton és a Blackley csapatánál. Sõt egy helyi klubban lacrosse-t is játszott. "Szörnyû volt, nem nagyon élvezem. Ha helyzetbe kerültél, ahol értek ütöttek, kíméletlenül lerántottak. Nem nekem való sport." 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!