Angliának csodára lesz szüksége

A Manchester United csatárainak Wayne Rooneynak és Danny Welbecknek szívfájdalmára, Anglia 2-1-re veszített Uruguay ellen Sao Paoloban.


Roy Hodgson gárdájának kisebb csodára lenne szüksége a továbbjutáshoz, azaz az olaszoknak mindkét hátralévõ mérkõzésüket meg kellene nyerniük és az angolok, akkor is csak egy Costa Rica felett aratott nagyarányú gyõzelemmel mehetnének tovább.

 
Remek tempóban kezdõdött a mérkõzés, amikor a 10. percben Rooney, aki most középen kezdett, szabadrúgásból gyönyörûen tekerte kapura a játékszert, amire Muslera mozdulni sem tudott, de sajnos kicsivel  fölé szállt a labda.
 
Uruguay gyorsan visszavágott, és Rodriguez bombája sem sokkal kerülte el a kaput. Majd a 27. percben a beinduló Cavanihoz került a labda, az angolok nehezen tisztáztak elõle. A szöglet követõen újra Cavani jött, de fölé lõtte.
 
Majd Welbecket kaszálták el a 16-os oldalánál, a szabadrúgást követõen Rooney ugrott a magasba, veszélyes fejese a felsõ lécrõl pattant ki. 
 
 
Anglia továbbra is kitartóan támadott, de amikor Cavani megindult  a jobb szélen, a középre befutó Suárez fejére varázsolta a labdát, aki Joe Hart kapujába bólintva megszerezte a találkozó elsõ gólját.
 
A félidõ vége elõtt Daniel Sturridge került helyzetbe, de Muslera zárta a rövid sarkot.
 
A második játékrészben Hart védett óriásit, Suárez majdnem becsavarta a szögletet. Ezt követõen Rooney egyenlíthetett volna, de az uruguay-i kapus hárított.
 
Welbecket, Adam Lallana váltotta a 70. percben, majd Johnson futott fel a jobb oldalon, akár már õ is lõhetett volna a 16-osról, de lepasszolta Rooney-nak, aki megszerezte 40. válogatottbeli találatát ezzel beérve Michael Owent a negyedik helyen Anglia góllövõlistáján, már csak 9 találattal lemaradva a rekorder Bobby Charlton mögött.
 
 
Az angolok tehát Rooney góljával kiegyenlítettek, de nem sokáig tarthatott a Háromoroszlános gárda öröme, Uruguay ugyanis visszaszerezte a vezetést, amikor Suarez óriási lesrõl indulva, éles szögbõl bebombázta Hart mellett a labdát. A gól viszont szabályos volt, mivel Gerald fejérõl csúszott a Liverpool talizmánja elé a játékszer.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!