Fellainiék továbbjutottak

Marouane Fellaini visszakerült a belga válogatott kezdõjébe vasárnap, és az oroszok elleni, kõkemény mérkõzésen szerzett gyõzelemmel a Vörös Ördögök már a legjobb 16 között vannak.


Marc Wilmots úgy döntött, kezdõ pozícióval jutalmazza Fellainit, amiért a középpályás góllal segítette csapatát az Algéria elleni fordítás alkalmával. Mellette Dries Mertens és Thomas Vermaelen is a meccs elejétõl pályán lehetett. Az utóbbi ráadásul úgy, hogy a bemelegítés során sérülést szenvedett és ennek is betudható, hogy a védõ csak 30 percet szerepelt, majd Jan Vertonghen váltotta õt.

 

A nem túl mozgalmas elsõ játékrészben Oroszország szerezhetett volna vezetést, amikor Denis Glushakov kiváló beadását Alexander Kokorin fejelte meg, a labda azonban centikkel elkerülte a hosszú kapufát, így a belga védõk megkönnyebbülhettek pocsék helyezkedésük után.

 

Hasonlóan az elsõ 45 perchez, a második játékrész is lassú iramban folyt és az egyetlen említésre méltó esemény egy lagymatag reklamálás volt, amivel büntetõt szerettek volna kiharcolni a belgák, miután Divock Origi a földre került.

 

 

Rióban óriási volt a hõség, amivel mindkét gárda küzdött, a szurkolók pedig csalódottak lehettek a látottak alapján. A United fiatalja, Adnan Januzaj ezúttal is csak a kispadot koptatta annak ellenére, hogy nyilvánvalóan minõséget hozhatott volna a Vörös Ördögök támadásaiba, amire szükségük is lett volna.

 

Az idõ telt, Fabio Capello válogatottja pedig egyre biztosabbá vált, sõt a 81. percben ismét esélyük adódott a vezetés megszerzésére, Andrey Eshchenko a tizenhatos szélérõl leadott lövéssel veszélyeztetett, ébresztõt fújva a belgák számára.

 

A csereként beálló Kevin Mirallas pillanatokkal késõbb kapufára lõtt egy szabadrúgást, majd Eden Hazard lövése változtatott irányt egy védõn, nem sokkal azt követõen pedig Fellaini bólintott kapu fölé.

 

A gólcsendet a 87. percben sikerült megtörni, Hazard passza után Origi lõtt a hálóba közelrõl, bebiztosítva csapata számára ezt az igen szûkös gyõzelmet. A megszerzett újabb három pont azt jelenti, Belgium már biztosan továbbjutott a csoportból, miközben még egy mérkõzés vár rá a csoportban Dél-Korea ellen.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!