Evráék a legjobb nyolc között

Patrice Evrával felálló Franciaország bejutott a világbajnokság negyeddöntõjébe, miután hétfõn, kemény küzdelemben 2-0-ra legyõzte Nigériát.


Evra az Ecuador elleni, utolsó csoportkörben nem játszott, ám a nyolcaddöntõs mérkõzésre visszakerült a kezdõbe, miközben didier Deschamps hat helyen is változtatott csapatán, melybe az arsenalos Oliver Giroud és a Newcastle-ben is megfordult Yohan Cabaye is helyet kapott.

 

A találkozó elején mindkét csapat tele energiával és ambícióval játszott, ami alapján úgy tûnt, az elsõ gól igen fontos lesz a találkozón. Az elsõ lehetõség a franciák elõtt adódott, de Karim Benzema átadása után Giroud 14 méterrõl kapu fölé bombázott.

 

A 18. percben Nigéria gólnak örülhetett, Musa beadását Emmanuel Emenike juttatta Hugo Lloris kapujába, ám az ünneplése csak addig tartott, míg meglátta, hogy az asszisztens magasra emelte a zászlót, lest mutatva - helyesen.

 

Még 23 perc sem telt el, amikor Mathieu Valbuena passza után az elõretörõ Paul Pogba - aki harmadik meccsén volt kezdõ ezen a vébén - csodás mozdulattal lõtte el a játékszert, nagy védésre kényszerítve Vincent Enyeamát.

 

A félidõ végefelé mindkét csapat egyre többet hibázott elöl, bár Mathieu Debuchy így is vezetéshez juttathatta volna Franciaországot a 39. percben, de a tizenhatoson belülrõl leadott lövése végül nem talált kaput.

 

 

A második játékrész lassan indult, rengeteg szabálytalanság történt, minek következtében több sérülést is elszenvedtek a játékosok. Ogenyi Onazit alig egyórányi játék után hordágyon kellett levinni a pályáról, miután csúnyán megsérült.

 

A 64. percben Peter Odemwingie lövését kellett hárítania Lloris-nak pillanatokkal azt megelõzõen, hogy Deschamps lecserélte volna Giroud-t, aki helyett Antoine Griezmann lépett pályára. Taktikai szempontból fontos lépés volt ez, mert Benzema így középre húzódhatott a bal szélrõl.

 

A Real Madrid csatára közel is került a gólhoz. Griezmannal játszott össze kiválóan, lövésébe azonban az afrikaiak kapusa még bele tudott érni, Victor Moses pedig a gólvonal elõl tisztázni tudott. A FIFA gõlvonal technológiája is tökéletesen bizonyította, hogy nem született gól az esetnél.

 

A gallok egyre inkább nyomultak elõre a gyõzelemért, Laurent Koscielny fejese azonban elkerülte a kaput, míg Benzema lövését a kapu torkából vágták ki a védõk, Cabaye bombája pedig a lécen csattant.

 

Benzema újabb lövése szögletet ért, a sarokrúgást Enyeama csak röviden tudta kitolni, így a labda épp Pogba elé került, a középpályás pedig befejelte azt a kapuba, megszerezve a franciáknak a vezetést a 79. percben. Az elõnyt a ráadás pillanataiban sikerült megduplázni, Valbuena beadásába Joseph Yobo ért szerencsétlenül, a labda így a védõrõl került a hálóba.

 

Evráék pénteken Németország ellen játszanak a negyeddöntõben.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!