A belgák vörös ördögeit haza küldték Braziliából

A Lionel Messi által vezényelt argentin válogatott kiejtette a világbajnokságról a Marouane Fellainit és Adnan Januzajt is a soraiban tudó belga válogatottat 1-0-ás gyõzelmével Braziliában.


Gonzalo Higuain elsõ félidõben szerzett gyors gólja egyben kegyelemdöfés is volt a belga válogatott számára, bár rezgett a léc sokszor az argentinok kapuja elõtt.

 

Argentína ragyogóan kezdte a mérkõzést és 8 perc után már vezettek is a vörösök ellen. Messi kapott labdát a középpályán, majd számos védõn keresztül jutva, kis szerencsével ugyan, de Higuain elé került a labda, aki kapásból Courtois kapujára tüzelt, a kapus nem tudott hárítani.

 

Nem sokkal késõbb De Bruyne próbálkozott, majd Messi adott ismét remek labdát Di Mariának, de Kompany menteni tudott, így az eredmény nem változott.

 

Az argentinok a 33. percben elvesztették sérülés miatt a Manchester Uniteddel is hírbe hozott Di Mariát. De még így is majdnem sikerült elõnyüket még a félidõ elõtt megduplázniuk. Messi veszélyeztetett szabadrugásból 5 percel a sípszó elõtt, majd Mirallas is villant egyet a túloldalon, de a gól elmaradt.

 

 

A második játékrészben az argentinok ott folytatták ahol az elsõt abbahagyták, ismét Higuain tört kapura, szerencséjük is volt a belgáknak, mert a van Buyten lábán megpattanó labda elkerülte a kaput. 

 

Marc Wilmots a belgák szövetségi kapitánya úgy döntött, hogy a United fiatal tehetségét a padon hagyja és becserélte Romelu Lukakut és Dries Mertenst Divock Origi és Kevin mirallas helyére a 60. perc környékén, ez hozott is egy kis energiát és reményt a belgák játékába. Fellaini, aki végigjátszotta a 90 percet próbálkozott, de lövése nem ért célba, majd De Bruyne is tüzelt, szintén eredménytelenül.

 

Ahogy teltek a percek Wilmots fiain úgy nõtt a nyomás, de nem sikerült utat találniuk Argentína kapujába. Akiknek a végén még akadt egy hatalmas lehetõségük Messi által, de a belga kapus hatalmas bravúrral hárítani tudott. Voltak még izgalmas percek a dél-amerikaiak kapuja elõtt, de a végén tartani tudták a labdát és az 1 gólos elõnyt is. Az Argentínok ellenfélre várnak a legjobb 4 között. (szerkesztõi megjegyzés: mint mostanra már tudjuk egy Hollandia lesz, aki 11-es párbajban legyõzte Costa Rica együttesét)


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!