Legendák emlékeztek meg Di Stefanóról

A Manchester Unitedtõl elsõk között Sir Bobby Charlton emlékezett meg a Real Madrid egykori kiválóságáról, Alfredo Di Stefanóról, aki hétfõn, 88 éves korában hunyt el.


Az argentin születésû csatár az elsõ öt BEK döntõben is betalált az ellenfelek kapujába, ráadásul mindegyiken gyõzött csapatával és nagy tekintélyû ellenfele volt Sir Matt Busby-nak és a csapat játékosainak is. A müncheni tragédia után, amikor a klub történelme legsötétebb óráit élte, a Real kölcsönadta volna Di Stefanót a Unitednek.

 

"Mélyen elszomorított, amikor meghallottam a hírt, hogy Alfredo Di Stefano eltávozott közülünk" - mondta Sir Bobby a ManUtd.com-nak. "Mint a legendás Real Madrid egyik csillaga, azt hiszem, Alfredo egyike volt a legjobb játékosoknak, akikkel valaha találkoztam és rendkívül intelligens labdarúgó volt."

 

"Olyan valaki volt, akit nagyon tiszteltem, látva õt a Bernabeu lelátójáról, majd játszva ellene. Sok, kellemes emlékem van róla és kiváltságosnak érzem magam amiatt, hogy jó barátomnak nevezhettem. A labdarúgás világa egy nagyszerû játékost és remek embert veszített el."

 

 

"A Manchester United minden tagja nevében részvétemet szeretném kifejezni családja és a Real Madridnál lévõ barátaink számára."

 

Sir Bobby mellett Sir Alex Ferguson is megemlékezett a 'szõke nyílként' becézett kiváló csatárról, akivel 1983-ban, még az Aberdeen menedzsereként össze is futott Ferguson a KEK döntõjében.

 

"A nagy kérdés, ami mindig felbukkan: 'Ki a legnagyobb játékos?'. Van egy csoport, melyben kiváló labdarúgók szerepelnek - Cruyff, Maradona, Pele, Puskás, Di Stefano. Az én szememben Di Stefano a valaha élt egyik legjobb játékos" - mondta Sir Alex a Sky Sports-nak.

 

A United legendája közös emlékeit is megosztotta, amiket a KEK döntõ helyszínén élt meg az akkoriban a Real Madridot irányító Alfredóval.

 

"A legszebb emlékem 1983-ból való, amikor az Aberdeen legyõzte a Real Madridot a Kupagyõztesek Európa Kupájában. Akkoriban Di Stefano volt a Real edzõje. Megtiszteltetés volt ellene pályára küldeni a csapatomat."

 

 

"Vettem egy skót maláta whisky-t és odaadtam neki még a meccs elõtt, amikor a két csapatnak lehetõsége volt a döntõ helyszínén edzeni. Õk mentek fel elõször a pályára, mi másodikként. Amikor lejött, a játékoskijáróban futottunk össze és ezt mondtam neki: 'Mr Di Stefano, szeretnék egy ajándékot adni önnek!' Meghökkent, nagyon meglepõdött. Nem tudta, mit mondtam, hiszen én nem tudtam spanyolul, õ nem tudott angolul, de nagyon hálás volt."

 

"A Real akkoriban is közismert volt. De az Aberdeen felemelkedõben volt, tele Aberdeenben nevelkedett, skót srácokkal. És a találkozót követõen nagyon-nagyon nagylelkû volt. Azt mondta: 'Az Aberdeen egy olyan csapat, amelyet nem lehet pénzért megvenni. Lelkük van, családias szellemiséggel bírnak.' Ezek a szavak - nem lehet ennél többet mondani focicsapat dícséretekor. Nagyon nagylelkû volt ez tõle."

 

"Amikor néhányszor játszottunk a Reallal, mindig ott volt. A müncheni katasztrófa idején szóba hozták a Uniteddel. Az azt megelõzõ évben játszott az elõdöntõben a Real Madrid színeiben és 1958-ban, a katasztrófa után is pályára lépett ellenünk. Bárhová is mentek, mindig a Real Madrid középpontjában volt. Fantasztikus élete volt és büszke vagyok, hogy egy kicsit is összefüggésbe hoztak vele.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!