Van Persie góllal Hollandia a harmadik

Hollandia megszerezte a világbajnokság harmadik helyét, miután 3-0-ra legyõzte Brazíliát. Ez volt Louis van Gaal utolsó mérkõzése az Oranje élén és a jövõ héten már a Manchester Unitedet irányítja.


A Vörös Ördögök csatára, Robin van Persie vezette csapatát és szerezte meg negyedik gólját a tornán, majd Daley Blind és Georginio Winjaldum növelte a házigazdák fájdalmát. A hollandok megmutatták, nem voltak másnaposok az Argentína elleni, eredménytelen büntetõpárbaj után. Van Persie tökéletes labdával kínálta meg Arjen Robbent, akit Thiago Silva lerántott, Hollandia pedig büntetõhöz jutott.

 

Ám maga a szabálytalanság a büntetõterületen kívül volt, így csak szabadrúgást kellett volna ítélni, bár Silva örülhetett, hogy megúszta a piros lapot. Van Persie nem hibázott és már a harmadik percben elõnyhöz juttatta csapatát egy tökéletesen kivitelezett tizenegyessel.

 

 

A hazai drukkereken még nagyobb döbbenet lett úrrá, amikor Daley Blind David Luiz pocsék tisztázását még le is kezelhette a kapu elõtt, majd bevágta a labdát a hálóba. Brazília nem tudott igazán tiszta lehetõséget teremteni magának, bár Oscar megérdemelt volna egy tizenegyest - sokkal inkább, mint sárga lapot, amit végül kapott mûesésért - amikor Blind szabálytalankodott ellene a tizenhatoson belül.

 

Robben a másik kapunál szintén büntetõt szeretett volna, miközben remek elfutásokkal gyötörte a dél-amerikaiak védelmét, majd egy ilyen végén Daryl Janmaatot szöktette, aki laposan centerezett, Winjaldum pedig beállította a végeredményt a ráadás pillanataiban.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!