Ördögfiókák a láthatáron

Mint tudjuk, rengeteg tehetséges játékosunk van az akadémián, akik évrõl-évre lépnek feljebb a ranglétrán, próbálva eljutni az elsõ csapatig. Nézzük az elmúlt évekbõl pár nevet, kiknek sikerült, illetve kiknek nem sikerült  teljesíteniük céljaikat.
 

Kezdjük az utóbbival:
 
Paul Pogba: Pogbát az egyik legtehetségesebb tartalék játékosnak tartották, de ennek ellenére nem építettük be, vagyis pontosítok. Nem várta meg, míg beépítjük, hanem inkább meghátrált és elhúzott. A Juventusnál bejött neki az élet, de amennyire szerettem itt nálunk, most annyira nem csípem a franciát, köszönhetõen az undorító és hálátlan nyilatkozatainak korábbi csapatáról. Tehetséges a srác, ezt el kell ismernünk akármennyire is unszimpatikus a csávó! Azért vettem õt is ehhez a listához, mert úgy gondolom, ha maradt volna és keményen dolgozott volna továbbra is, akkor sikerült volna a nagy csapat állandó közelébe kerülni ill. amit õ szeret: sokat játszani. (Tudom, hogy nem saját nevelés, de úgy gondoltam belevehetõ.)
 
Robby Brady: Imádtam a játékát a tavalyi túrán, örültem is, hogy elmegy kölcsönbe bízva abban, hogy sikerül neki fejlõdni és talán a következõ szezontól az elsõ csapatban szerepelnie. Ez nem így történt sajnos, a Hull City a második kölcsönvétele után harmadjára már le is igazolta Bradyt. Õt is nagy tehetségnek tartották és tényleg remekül játszott, talán kaphatott volna esélyt látva a tavalyi szélsõink gyenge produkcióit. Õt nagyon sajnálom, hogy elment, de így jobb lesz neki.
 
Oliver Norwood: Ígéretes kölyök volt õ is, a szabadrúgásokat is szépen lõtte, de valamiért nem nagyon akartuk õt beépíteni és csak kölcsön adogattuk. Ez a „kölcsön adogattuk” ne tévesszen meg senkit, tehetséges volt de egyszerûen nem számoltunk vele, viszont a kölcsönidõszakokban rendkívül jól szerepelt majd ezek után eligazolt a Huddersfield Town-hoz, ahol folyamatos játékot kapott/kap.
 
Matty James: Én igazából nem láttam a srácban fantáziát, de mivel a mi akadémiánk tagja volt, nyílván nem lehetett rossz, csak ide kevés. Már a Leicester City együttesét erõsíti és ahogy elnézem, nem tolja rosszul és sok játékidõt is kap, fejlõdött mióta elment tõlünk, de ide akkor is kevés volt, most is az lenne. Mindenesetre én annak is örülök, hogy az angol ligákban (1.- 2.osztályban) lévõ kluboknak egyre több játékost adunk, ami bizonyítja, hogy nem olyan rossz ez az akadémia, ahogy ezt sokan beállítják! Csak nézzétek meg, hogy hány volt United játékos szerepel az elsõ két osztályban!
 
Danny Drinkwater: Õ sem volt a legtehetségesebb, ezért nem is csoda, hogy nem jutott neki szerep. Egyáltalán nem sikerült neki a nagy csapat közelébe kerülni úgy, hogy sokszor kölcsönadtuk. Szerintem máshol sem mutatott olyat, amiért itt hú de kellett volna számolnunk vele, nem meglepõ módon túladtunk rajta. Azóta a Leicester Cityben tolja õ is (mint Matty James). Úgy néz ki, ott számolnak vele, további sok sikert neki. Nagyon sajnálom, hogy nem jutottak fel a Premier League-be.
 
Most jönnek azok a személyek, akiknek sikerült beverekedniük magukat a United elsõ csapatába:
 
Danny Welbeck: Hatalmas tehetségnek tartom, aki nagyon technikás, alázatos játékos. Imádja a klubot, szerintem innen megy nyugdíjba. Nála is bejöttek a kölcsönadások, hisz a Sunderlandben nagyon kis veszedelmes szélsõnek számított, ami meghozta neki a fejlõdést és a következõ szezonban kiszorította Chicharitót és õ lehetett Rooney párja legtöbbször. Majd van Persie érkezésével háttérbe szorult, de tett azért, hogy ne tûnjön el, mezõnybeli munkája nagy dicséreteket érdemel! A nyurga lábaival meg nagyon jól bánik a labdával, már csak a befejezéseken kell SOKAT dolgozni és kíméletlen csatár lesz. Kicsit sajnálom is, mivel csatárposzton nagy a túltengés, így nehéz odakerülnie legelõre olyan vetélytársak mellett, mint van Persie és Chicharito, vagy akár Rooney. Érthetõ is, hogy az elmúlt szezonban kiszorult a szélre, mivel a szélsõink se voltak a helyzet magaslatán, míg Welbeck a mezõnymunkákban mindig a legjobbak között volt. Több gól kell neki, hogy javuljon az önbizalma elöl és nem lesz gond vele! Egyik legtehetségesebb játékosunk.
 
 
 
Tom Cleverley: Miután sikeres kölcsönidõszakokat tudott maga mögött, már a 2011-2012-es szezonban is berobbant volna, de sajnos a sérülések hada visszatartotta az elõrelépésben. De amilyen jól tolta a szezon elején...mindenki arra számolt, hogy a következõ szezonban makkegészséges lesz és tényleg berobban. Ez hasonlóan történt, hisz Tom egyik húzóembere volt a csapatnak, rengeteg meccsen a mérkõzés legjobbjai között volt és szerzett pár remek gólt. A szezon második felében, vagyis inkább a szezon végén valamiért nem játszattuk õt annyit, amennyit kellett vagy lehetett volna. Nálam õ a jövõ nagy vezéralakja, nagyon várom már, mit fog nyújtani a következõ szezonban és ez a „befejezéseken dolgozni” rá is érvényes, hisz sokszor volt olyan, hogy 16-20 méterekrõl ki küldte a lelátóra a labdát...ezen dolgozni kell. Mindenképp javulást várok tõle!
 
 
 
Jonny Evans: Senki sem számított arra, hogy vezéralakja lesz a csapatnak és kiszoríthatatlanná válik, mégis megtörtént. Evans a sok kritikus ellenére (akik szerint nem United szintû játékos) bebizonyította, hogy van helye a csapatban, sõt a kezdõben! Mint ismert a „RED WALL” kezd halványodni, hisz már Rio Ferdinand és Nemanja Vidic is 30-on felül vannak, szóval eljött a fiatalok ideje hátul. Fergie nem félt betenni Evans-t, aki hibákkal játszott elsõ éveiben a nagy csapatban, de az idõ múlásával egyre érettebb játékot mutatott, hozzá kell tenni, hogy pár kölcsön jót tett neki az elején (Sunderlandben legfõképp). Bíztató játékot produkált végig Evans a 2011-2012-es szezonban, amelynek év végén alappillérré vált. A 2012-2013-as szezon sem volt másképp, Evans pár meccs kivételével végig a toppon volt, nagyon érett játékossá nõtte ki magát és elmondható, hogy hátul õ az egyik vezérünk. Sokan a jövõ kapitányát látják benne (én inkább Jones-t preferálom, de ha Jonny lesz az se baj ,sõt tökéletes akárhogy is lesz). VÉGRE BEÉRETT JONNY!:)
 
 
 
Darren Fletcher: Na õt aztán kritizálták sokan, dolgozott is érte, hogy ez változzon, de az emberek nem értékelik/ismerik el annyira, ahogy kéne! Bár most, hogy két éve állandó sérüléssel bajlódik és csak „hébe-hóba” tudott játszani sok szurkoló észrevette, hogy ha Fletcher nincs, az nem is olyan jó, ahogy azt korábban gondolták. A srác összeszedte magát anno és megmutatta, hogy ugyanolyan fontos õ is, mint bárki a csapatban (Jonny Evans története is ilyesmi volt). Még így betegen is azon dolgozik minden nap, hogy visszatérhessen és segíthesse csapatát. A kitartása dicséretes, örülnék ha végleg visszatérne és tudna játszani, az elõjelek jók vele kapcsolatban, hisz a mûtétei jól sikerültek elmondása szerint. Már nagyon várunk vissza Fletch!
 

 
John O'Shea: Az õ története is érdekes, hiszen a kölcsönadásaiban sem játszott túl sokat, mégis mikor visszatért, évrõl évre egyre többet szerepelt, míg egyszer csak azt vettük észre, hogy „nini..O'Shea alapember lett”. Elméletileg hátvéd volt, de gyakorlatilag ahová tetted, õ ott játszott és mindenhol megállta a helyét. Hasznos játékosa volt a csapatnak, Jokernek számított, amit manapság Phil Jonesra is használnak (de szerintem Phil messze tehetségesebb, mint O'Shea valaha is volt). Én nem akartam, hogy elmenjen John, szívesen néztem volna még pár évig azt az elszántságot, ahogy õ küzdött minden labdáért!
 

 
Elértük, hogy újabb fiatalok tûnjenek fel és próbálnak beverekedni a csapatba, mint pl.: Lingard, Januzaj, M.Keane. (Zahát azért nem veszem ide, mert õt nagy pénzért vettük, nyílván nem a tartalékokhoz jött és nem is mi neveltük). Az elemzésüket már nem írom le, mert a minap a Fanatics már lehozta a kis összegzést róluk, kivéve Keane-rõl, akirõl itt még fogok írni. 
 
M.Keane: Ezen a túrán nem nyújtott szerintem semmi rendkívülit, ahogy azt sokan várták. A leicesteri kölcsönben remekelt és arra jutottak Moyes-ék, hogy elviszik a túrára. Nagyon nagy reményeket táplálok a Keane tesók felé, de úgy látszik kezd halványodni, hisz a tesónak olyan sérülése van/volt, ami 6(?) hónap kihagyást vett/vesz igénybe, nem tudni, hogyan fog muzsikálni legközelebb. Michael viszont végig tolt egy Championship szezont, fizikálisan fejlõdött és „állítólag” érettebb lett, de az biztos, hogy jót tett neki ez az idõszak. Bízom benne, de az eddigi túrán nem nyújtott meggyõzõ alakítást, mindenesetre én várom, hogy Moyes számoljon vele vagy adjuk kölcsön egy PL-csapathoz. ahol folyamatosan játszhat, mert itt lópikulát nem ér utolsó 5 percekkel.
 
Szerintem jó az akadémiánk!
 
Köszönöm, ha elolvastad a blogomat! Az építõ jellegû kritikákat, sõt akármilyen kritikát szívesen fogadok!
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!