Robbo bízik a pozitív rajtban

Bryan Robson hisz abban, hogy a Manchester United építkezhet arra, amit a felkészülési túrán elértek.


A vörösök elsõ három mérkõzése a Swansea, a Sunderland és a West Ham ellen lesz- akik tavaly a bajnokság 2. felében végeztek, valamint az elsõ két hónapban az újonnan debütáló Burnley, QPR és Leicester City ellen léphetnek pályára. Számottevõ különbség lesz a tavalyi nyitánnyal ellentétben, hisz akkor a Chelsea, Liverpool és a Manchester City várt a Vörös Ördögökre ebben a periódusban.
 
Robsonra, aki az elsõ csapattal végig együtt volt az Egyesült Államokban, nagy hatást gyakorolt a Louis Van Gaal irányította keret sikere. Erre alapozva állítja a United legendája, hogy idén erõs rajtot vehet a Manchester United az angol bajnokságban.
 
"Papíron minden adott ahhoz, hogy jól kezdjük meg a szezont, ami nagyszerû esélyekkel kecsegtet egy nagyszerû startra" - nyilatkozta Robbo a ManUtd.com-nak a túra során.
 
"Ha ez a keret tudja hozni azt a teljesítményt, amire tudjuk, hogy képesek, és jó eredményt szállítanak, akkor az megadhatja a kellõ önbizalmat az igazán kemény küzdelmekre is. Ha így történnek a dolgok, akkor egy erõs szezont láthatunk majd a fiúktól."
 
 
Louis Van Gaal máris bezsebelte elsõ trófeáját a Manchester United menedzsereként az amerikai túrán. Mielõtt a Barclays Premier League jövõ szombaton ismét útjára indul, a Manchester United vendégül látja az Old Traffordon a spanyol Valencia-t, a ReUnited 14 találkozón. Robbo szerint, ha Van Gaal filozófiája alapján játszik majd a csapat, akkor egy igazán jó meccset láthatunk, hisz õ minden mérkõzést ugyanolyan fontosnak tart, egyszerûen mindig gyõzni akar.
 
"Õ egy igazi gyõztes alkat, legalábbis nekem minden egyes beszélgetésünk után ez volt a konklúzióm. Sir Alex volt ugyanilyen. Van Gaal hasonlóan fel van fegyverkezve ahhoz, hogy fiait minden egyes meccs elõtt ugyanúgy vértezze fel. Ahogyan legutóbb, még a barátságos találkozókon is, hatalmas gyõzni akarással álltak ki a túrán" - mondotta a United egykori legendás középpályása.
 
"Mindig egyenesen kifejezi akaratát, ami jó, hisz a játékosok is tudni fogják, hogy mit vár el tõlük az edzõ, hogyan játszanak a találkozókon. Nincs semmilyen ködösítés, így lehetnek igazán magabiztosak a srácok."
 
"Ha topjátékosról van szó, nem tart sokáig egy hullámhosszra kerülniük a trénerrel. A Manchester United játékosainak hamar alkalmazkodnia kellett a menedzserhez, látják hogy mit vár el tõlük, hogyan épüljenek be a csapatjátékába, így még kiválóbb teljesítményre lesznek képesek."
 

"Van Gaal jó néhány európai topcsapattal fantasztikus sikereket ért már el, nem tartott sokáig számára érvényesíteni az akaratát korábbi klubjainál. Remélem, hogy itt is hasonló gyorsasággal éri el tekintélyét. Hiszem, hogy azt a futballt amit tökéletesített, hamarosan a Manchester United stílusára is rászabja. Szereti, ha a játékosai gyorsan, 1-2 labdaérintés után passzolnak és utána fürgén új pozíciót váltanak. Illeni fog ez a stílus a Unitedre, amit a szurkolók is hamar meg fognak szeretni."

 


www.manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!