Amikor egy álom valósággá válik

Van a világon egy labdarúgásban dolgozó edzõ, aki a Manchester Unitednek szurkol és akinek teljesült az álma, hiszen szeretett klubjánál kapott munkát.


Sohail Rehman spinális izomatrófia (gerinc eredetû izomsorvadás) betegséggel született és 13 évesen tolószékbe kényszerült. A jelenleg 22 éves edzõ immár a Manchester United Soccer Schools munkatársa és két feladatkört bíztak rá - edzenie kell azon gyerekeket, akik próbajátékra a Unitedhez érkeznek és a United nevében meg kell látogatnia iskolákat, ahol edzéseket tart a diákoknak.

 

"Ez õrület" - kezdte Sohail, aki Keighley-ben él. "Az idõm legnagyobb részében kint lehetek az edzõpályán és láthatom a játékosokat - ez egy furcsa érzés. Én mindig is szurkoló leszek elsõként, szóval még mindig bennem van a szurkolói ösztön."

 

"Nagyszerû a környezet, mindenki ismeri a másikat. Remek lehetõség ez számomra, hogy némi tapasztalatot is szerezzek azáltal, hogy nagyon tapasztalt edzõk között lehetek."

 

 

A tavalyi évben Sohail a United korábbi menedzserétõl, Sir Alex Fergusontól kapott gratuláló levelet, amiért sikerült letennie az FA edzõi képesítését és képzett edzõvé vált. Ám Sohail felfedte, egy másik edzõ volt az, aki komolyan segítette a fiatalt abban, hogy álommunkához jusson.

 

"Hatalmas köszönet David Moyes-nak! Egy edzõi összejövetelen voltam a Unitednél, és utána azt mondta, nagyon lenyûgöztem õt. Azt akarta, hogy a szakmai stáb tagja legyek - minden vele kezdõdött el."

 

Sohail egy héten háromszor megy majd Manchesterbe és elmondta, olyan nagy sztárokkal is találkozott már munkája megkezdése óta, mint Wayne Rooney és Robin van Persie.

 

"Nagy öröm a Manchester United soraiban köszönteni Sohailt. Az õ eltökéltsége, hogy a labdarúgásban egyedülálló szerepet érjen el, mindannyiunk számára példaértékû" - mondta a klub szóvivõje. "A nagy csapások ellenére Sohail kemény munkával és elszántsággal megmutatta, minden akadály leküzdhetõ. Amióta megérkezett, mindenki tárt karokkal fogadta a Manchester Unitednél."

 

A United és az angol válogatott korábbi középpályása, Nicky Butt így vélekedett: "Ez egy csodálatos eredmény és olyan fiatalmeber õ, aki tudja, mit akar elérni. Csodás dolog, hogy immár megosztja a fiatal játékosokkal nagyszerû tulajdonságait és biztos vagyok abban, hogy azzal, amit eddig elért, inspirálni fogja mindannyiukat."

 


Telegraph & Argus

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!